3 napja tartó, 152/90-es vérnyomásnál normális tünet a bal kéz zsibbadása? (tudásbázis)
Nem tudom mikor jutok el a dokihoz ezzel,amit nem találtam a net-en az az hogy mi a Gran# ?
Mert az kevés.
A másik 2 az vmi epe,máj dolog,azok többek.
Adtok nekem tanácsot a leletemhez?
3 csillagot kaptam 3 különböző helyen.
26 vagyok,de ez már vagy 2éve volt
Bell-féle bénulásnak hívták,azt hiszem faciális paresis vagy valami ilyesmi,2hónapig kezeltek ilyen áramos cuccal,de a mai napig meg vannak a nyomai.
pl.:mikor ráncolom a homlokom,az egyik oldalt nem úgy áll,..érted?
24 órás EKG-val abban az esetben lehet nagy valószínűséggel kizárni a paroxysmusos tachycardia oki szerepét, ha az illetőnek jelentkezik a típusos panasza, de a panasz ideje alatt nincs ritmuszavar.
Ha nincs panasz és nincs ritmuszavar a 24 óra alatt, akkor továbbra sem lehet kizárni.
Nagy-vonalakban néztem át a reflektálásokat.
Még egy gondolat:
"Mikor 2éve félre húzodott a szám,akkor bezzeg mindenki csak legyintett,mire a dokihoz értem vele már elég előre haladott arcidegbénulásom volt."
Perifériás és centrális típusú arcidegbénulás van.
Az előző általában az infekciót követően kb. 4-6 héttel jön létre és 2-3 hét alatt nyomtalanul elmúlik, nyilván megfelelő kezelés mellett.
A másik az agyi jellegű, gyógyulhat nyomtalanul, de lehet egyfajta figyelmeztető jel is.
Egyébként -ha nem gond- hány éves is vagy ?
A bal kéz zsibbadása, lehet nyakigerinc eredetű azaz helyi jellegű probléma, nyomási tünet.
Nyaki RTG tájékoztató jelleggel kizárhatja vagy megerősítheti azt.
A bal kéz zsibbadása és az esetleges kisujjszéli részébe történő kisugárzása és a kissé emelkedett vérnyomásod miatt érdemes jobban körbejárni a témát.Az emelkedett vérnyomás nem az általa okozott tarkó vagy fejtető vagy az u.nevezett abroncsszerű fejfájás, feszültség miatt érdemes karban tartani, hanem a stroke veszélye miatt.
engem is érdekel...
hátha tudok mondani vmit...ápoló nő a szakmám...
meg hát magam is küzdök 100-110-es pulzussal és tahikardiás rohamokkal...
A dokid nem vmi szimpi az olvasottak alapján.
Örülök h semmi komoly gond nincs!:)
Azért egy vérvétel nem árt sosem,de persze Te tudod.
Jobban vagy már?
"Nekem adta a papírt,szerintem érdekes a ritmus,szerinte jó."
Érdekes? Ezt kifejtenéd?
ez nem rossz eredmény, ne keseredj el.
tudom, hogy hülyén hangzik, de érdemes lenne bukfencezned (nyújtja a gerincet) hátizom-erősítő gyakorlatokat csinálnod
Lecseszett a doki hogy minek kéne nekem EKG ez nem valami bolt ahol lehet vizsgálatokat rendelni...
Miért hallgatok én másokra...
Kaptam az ívet rendesen tőle,de mivel valamit csak hallott a szívemnél,csinált EKG-t.
Nekem adta a papírt,szerintem érdekes a ritmus,szerinte jó.Felírt vmi cseppet,xilox-ot de nem tudom mi célból.
Össze vissza hajtogatta a karom,hiába mondtam neki hogy nem ütöttem be,nem fáj,hanem zsibbad.Azt mondta attól van hogy nem vagyok egyenes és ez nyomja az idegeket.
Megyek vérvételre jövő7en,ennyi.
Tapasztalat:nem megyek amíg nem leszek a halálomon!
Mikor 2éve félre húzodott a szám,akkor bezzeg mindenki csak legyintett,mire a dokihoz értem vele már elég előre haladott arcidegbénulásom volt.
Szóval mikor kell menni és mikor nem!???!
"csak riogatnak mindennel."
Ezért nem kell sokat beszélni ilyenről laikusokkal...Nyugi, nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni!:-)
"Ez valószínűleg pszichés eredetű.
A doki semmit sem fog tudni tenni."
Ezt innen senki nem tudja megmondani.
Szia!
A vérnyomáskiugrás okozhat neurológiai tüneteket, akár zsibbadást és egyéb érzészavarokat is. A 152/92 (mekkora pulzusszám társult ehhez?) ugyanakkor nem egy olyan nagy érték, de ha neked egyébébként alacsony a vérnyomásod (Mennyi szokott lenni [pulzusszámmal együtt]?), akkor elképzelhetőnek tartom, hogy ez a tünetek oka.
De a zsibbadás hátterében más is állhat, és természetesen maga a vérnyomáskiugrás sem normális (okozhatja fronthatás vagy valamilyen pszichés tényező, de más is).
Javaslom, hogy keresd föl a körzeti orvosod, ő majd a szükséges helyre irányít, ha indokolt.
Ez valószínűleg pszichés eredetű.
A doki semmit sem fog tudni tenni.
Meg kellene tanulnod magadon segíteni.
Az is lehet.
Megmaradsz,persze!:)
Esetleg igyál citromfűlevél teát,vagy szedj magnéziumot.Nekem ezek is segítenek.
Igen,akár az is lehet,jól mondod!
A dokim azt mondta meg kell szüntetnem a veszély forrását.Én tudom mi az,illetve ki az konkrétan.Nos,kaptam lájtos nyugtatót az ilyen napokra és ha tudom h lesz alkalom arra h felbosszantson az a személy,akkor beveszem a nyugtatót.Azóta nem voltam rosszul.
További ajánlott fórumok:
- Kismamák magas vérnyomással
- Terhességi magas vérnyomás
- Mennyi most a vérnyomásod?
- Annyira félek, 2 napja a vérnyomásom 80/40. Szokott másnak is ennyi lenni?
- Mitől fájhat a tarkóm már 4-5 napja, ha a vérnyomásommal nincs semmi baj? Fájdalomcsillapító nem használ, csak fekve jó.
- Ujjzsibbadás 3 napja. Mitől lehet?