22 hónapos kislányom foga a tövénél sárga mitől lehet ez és mit lehetne tenni ellene? (beszélgetős fórum)
Akkor marad a babáknak való víz vagy a sima forralt víz. Ugyanis nemszeretnék neki sima csapvizet adni..
Sylvia köszi a tippet majd így próbálom leszoktatni a rostosról. :)
Szia!
Adnék egy ötletet - bár nem kérted - a rostosról való leálláshoz. Amikor az én lányomnak kezdtem nem csak anyatejet adni, nem itta meg a vizet. Úgyhogy almalé volt. De nem akartam neki nagyon édeset adni, ezért szépen elkezdtem higítgatni. Aztán áttértünk az instant teára, azt meg aztán már gátlástalanul fel lehet vizezni...
Leírásom lényege: esetleg próbáj meg némi vizet csempészni a rostosba. Bár ha kis dobozost iszik, ez megoldhatatlan... :(
De hátha valakinek adok egy jó ötletet! ;)
Aki meg már olvasta tőlem (valahol már írtam ezt egy fórumon), attól bocsánatot kérek az ismétlésért... :)
Hát akkor nemlehet mit tenni.
Lehet,hogy nálunk is örökletes az apukától mert neki is már gyerek korában rossz fogai voltak (bár ő rengeteg édességet evett).
Nekem mondjuk azt mondta a védőnő,hogy a cumisüvegtől van. Hááát..én nemtudom. Azóta sem iszik cumisüvegből (már 4 hónapja). De miért csak a felső fogai ilyenek? És csak elől. Olyasmi mintha rossz lenne a fogzománca ahogy végighúzom rajta az ujjam.
Na mindegy ez van.
Sajnos általában örökletes.
A nagy fiamnak is sárgák a fogai, vettem gyerek elektromos fogkefét, én jól megmostam neki többször is több napon keresztül, és egész szépen lejött a sárgalepedék, pedig akkor is én mostam neki amikor sima fogkefét használtunk.
A kicsi nem engedi, hgoy mossam neki, de neki is sárgák, sőt neki hamar romlani fog a foga, mert neki is van pont középen a két lapát fog között egy folt :(
Nálunk sajnos mindháromnak az első fogai elromlottak, a kicsinek volt legtovább épp, addig míg ásványvizet kapott. Utána kezdett romlani, persze lehet semmi köze hozzá. Most már az első két foga gyakorlatilag rossz, hiába nem iszik éjjel cukrosat, sem nappal, és 1 éves kora óta elmexel mossuk a fogát.
Azt mondták, örökletes, és hajlam okozza:(
További ajánlott fórumok:
- Miért elfogadott tény, hogy az óvodában a gyerekek folyton betegek?Nem lehetne ellene tenni?
- A kislányom nagyon sűrűn beleesik a hasmenéses hányásos járványba. Mit adjak neki amivel erősíteni lehetne a szervezetét?
- Vásároltam a kislányomnak egy hálózsákot, de sem a méret nem jó, sem a vastagság! Szerintetek blokk ellenében vissza lehet cserélni?
- A kislányomnak délutáni versenyre tudni kellene Benedek Elek Kék liliom című meséjében hogyan hívják a lányt?
- 7, 5 éves kislányom köztünk alszik el este, majd átvisszük a helyére. Hogyan lehetne átszoktatni a helyére?
- 15 hónapos kislányom csak a bébiételt hajlandó megenni. Hogyan lehetne a házi kajára szoktatni?