én is ilyesmire gondoltam. Ugyan nincs kutyám de logikus alapon: ha megbünteted a nagyot MINDIG amikor bántja a kicsit, sztem biztosan abba hagyja egy idő után ...
A mi két kislányunk közt is ez volt, két kicsi, de egyik bátor, másik kis gyáva. Amikor a tacsi bántotta a másikat és a férjem pont látta, odaugrott, lekevert neki egy taslit és leüvöltötte a fejét. Másodjára elég volt rászólnia, többet sose bántotta, azóta öribarik. Én hiába próbáltam szép szóval, hiába szedtem szét őket. Amikor férjem megmutatta, hogy ő a falkavezér, nem a tacsi, az hatott.
Az én kutyám is ivartalanítva van természetesen. És ugyanolyan domináns, mint előtte volt. Könnyebben kezelhetőek lesznek utána, az igaz, de a személyiségük nem fog változni.
Miből gondolod, hogy nem? Nem állítom, hogy ez és csakis ez a probléma, de nagy kutyás a tág családom is, és sokkal könnyebben kezelhetőek az ivartalanítottak. A terápiáskutyákat is ivartalanítattja a rokonom.
Valószínű igen. Biztosat nem tudok mondani, de sokkal jobban kezelhetők az ivartalanított kutyusok. Nem támadják meg az ivartalanokat nagy általánosságban.
Tudom most a járvány van, meg anyagilag is instabilabbak vagyunk, de talán az egyiket legalább kellene műttetni.
Akkor akár ez is lehet náluk a probléma. A fiatalabb is ivarérett lett, és folyik köztük a rivalizálás ha egyneműek, ha meg nem, akkor az egyik nem akarja , hogy a másik akarjon tőle valamit.