2 gyerek közös szobában? (beszélgetés)
Nekem egy szobában vannak, holott lehetnének külön is.
Amikor kisebbek voltak, akkor én mentem hozzájuk, nem ők jöttek hozzám (reggel persze igen, de éjjel nem). Ha kellett, inkább én aludtam a földre rakott matracon ott, de ha tehettem, a saját ágyamban aludtam a férjem mellett.
Nem gondolom, hogy jó dolog ezt feláldozni.
A gyerekek nagyon hamar megszokták egymást. Sőt, a nagyobbik is jobban szereti az ágybamenést, mióta nincs egyedül a szobában. Ha bármelyik felébredt a testvévére, akkor megtanult visszaaludni. De legtöbbször ha alszanak, akkor úgy durmolnak, hogy ágyút lehet mellettük sütögetni.
Ha kisebb lakásom lenne, ugyanígy tennék. Semmiképp sem áldoznám be a nappalit, mert valahol lenni is kell. Ha a pici alszik, akkor ti többiek hol lesztek? Vagy máshol altatod napközben, meg este? Szerintem jobb, ha megszokja a helyét időben. Az ajtót be lehet csukni, a nagyobbal lehet addig játszani a nappaliban.
Ha nagyobbak lesznek, akkor persze újragondolom. De szerintem óvoda végéig minimum lehetnek együtt.
Vannak bizonyos időszakok amikor nem túl jó ötlet ha együtt vannak, de összességében nincs ezzel baj.
A korai csecsemőkorban, és amikor az idősebb iskolába kezd járni, akkor lehet kis probléma a közös szoba.
Miért ne lehetne 2 testvér közös szobában? Nem is értem a kérdést.
Amíg pici, veled lesz éjjel.
Aztán, amíg kicsik, simán ellesznek 1 szobában, megtanulnak kicsit alkalmazkodni. Tini korban érdemes a külön szobán gondolkozni, addig nem lesz gond, ne is aggódj ezen.
Mekkora a kislány? Mert ez is számít. Bár, ha a második gyerek még csak a tervezés szinten van, akkor érdemesebb lenne akkor gondolkodni ezen, ha már tényleg útban van a második.
Normálisan, ha már átalussza az éjszakát, nyugodtan lehetnek együtt, ha nincs nagyon nagy korkülönbség.
Hely híján??? Te a pároddal egy fél szobában jól el vagytok, sőt még az első időkben a picit is oda szeretnétek. A kislány egyedül alszik az egyik nagyszobában! Ha ti ketten! elfértek egy fél szobában, akkor ők is ketten el fognak férni egy egész szobában! Ráadásul a pici még egyelőre nem is szaladgál.
Egy panelban hiába is akarod a nagyobbikat óvni a kicsi sírásától, stb. stb. azt akkor is hallani fogja, hogy külön szobába rakod őket. Szerintem gyorsan megszokja, hogy nincs egyedül.
Egy szoba-konyhában nőttem fel és nem lettem sérült...
Most meg akkora a ház, hogy vendégszoba is van.
Miért ne lehetnének közös szobában amint a kicsi akkora lesz?
Ráértek tinédzser korban átgondolni, hogyan tovább.
Nalunk van kulon szoba, mégis egyutt vannak. 2 es 4 evesek.
Szerintem raer kesobb bealdozni a nappalit, ha sulisok lesznek, vsgy még kesobb hs kamaszodnak es igenylik.
Én a nappalit biztos nem áldoznám fel. Az kvázi átjáróház. Ha felébred férj, vagy nagyobb gyerek éjjel, akkor rajtatok mennének keresztül pl a konyhába vagy pisilni.
Ha az első időkben amúgy is veletek alszik, akkor értelme sincs.
Egy idő után pedig már át fogja aludni az éjszakát, akkor már össze lehet költöztetni a nagyobb gyerkőccel.
Semmi esetre sem "áldoznám" fel a kislány szobáját egy újszülött babával!
Gondolj bele,hogy éjszaka 3 óránként eszik,sír,pelusozni kell akármilyen jó alvó is legyen.
Én úgy oldottam ezt meg anno,hogy a nagyobbik aludt Apukával én pedig beköltöztem a gyerekszobába a picivel,így nem zavartuk a nagyobbik gyermek éjszakáit.
és ha még nappalink is lett volna,akkor királyság lett volna...........de nem volt :)
Mi most szeretnénk második babát, egy 2 +fél szobás lakásban élünk. Ebből 1 szoba a kislányunké, a félszoba pedig a miénk. A maradék egy szoba nappali. Áldozzuk be a nappalit babaszobának, vagy jobb ha a gyerekek összekerülnek? Első időkben velünk aludna a baba..
Hely híján ti hogyan oldanátok meg? Költözés nem szerepel a terveink között.
További ajánlott fórumok:
- Abnormális ha egyedülállóként egy szobában alszom gyerekeimmel?
- A fölöttünk lakó szomszéd éjjel-nappal dübög, futtatja a a szobában a kutyáját, és a gyereke is tigrisbukfenceket hány a fejünk fölött.
- Mennyire befolyásolja egy gyerek fejlődését, ha egy szobában éli mindennapjait?
- Meddig aludjon a gyerek egy szobában a szüleivel?
- Egy kisgyerek és egy újszülött egy szobában, működhet?
- 3-4 éves fius anyukák milyen játékok lapulnak most a gyerekszobában amik le kötik őket ebben a korban?Köszönöm