Egy kisgyerek és egy újszülött egy szobában, működhet? (beszélgetős fórum)
Nálunk muszáj volt működnie, mert összesen egy szoba volt...
Most kettő van, de három gyerek.
A legkisebb egy darabig a mi szobánkban aludt, ott volt a kiságya. 10 hós volt, amikor áttelepítettem a nagyokhoz..
Nekem nem ébrednek fel rá a nagyok, bár este nehezebben tudnak tőle elaludni.
Most mi is pont így döntöttünk :DD
Szerintem az lesz, hogy kezdünk egy szobában, aztán majd kiderül. Ezek szerint úgyis gyerekfüggő, úgyhogy tényleg csak akkor fogjuk meglátni, hogy működik-e. Köszi a válaszokat!
3 gyermekem van és nálunk sem működött ..illetve oly módon igen, hogy velük aludtam úgymond kéznél voltam és így azért kevesebb volt az éjjeli sírás .
Én nem kapcsolok éjjel a szobájukban villanyt, hanem az előszobában kapcsolom fel, ahonnan a szoba nyílik. Ott is kicseréltem az égőt 25-ösre, hogy ne legyen olyan nagy világosság. Ez így pont elég arra, amire nekem kell, tudunk pelust is cserélni, és nem ébreszt fel senkit sem a fény.
Ha nem tud aludni a kicsitől, akkor a nagyobb aludjon apával a másik szobában.
Nálunk bevált, semmi baj nem volt. A nagy még arra sem kelt fel, amikor szoptattam és éjjeli lámpát kapcsoltam. A sírás pedig egyáltalán nem zavarta. Azóta is egy szobában vannak. :)
nálunk nem volt más lehetőség, de semmi gond nem volt,
Nálunk működött! Lányom 6 éves volt mikor született a pici, úgy gondoltam velük alszok pár hónapot, de pár nap után rájöttem felesleges. A nagy csak egyszer-kétszer ébredt fel a pici sírására.
Szia! Bár nekünk van külön szoba a kicsi így is gyakran felébresztett a nagyot. Az elején éjjel pelenka csere szoptatás kicsi lámpafénynél el sem tudtam volna képzelni hogy a nagy nem ébred rá fel.ha nem lett volna külön szoba a miénkbe aludt volna ez nem lett volna kérdés.. Persze ha nincs egyéb megoldás .pl 1 szobában mindannyian az más mert a nagy eleve megszokja a szülők mocorgását is!
Ismerősök között egy ilyen példa van náluk nem vált be.
Azt kihagytam, hogy azért sem szerencsés ilyenkor magadhoz venni a picit, mert a nagyobb (ha nem is mondja), sérelmezheti, hogy a pici miért lehet veletek. Nehéz időszak a gyereknek a kistesó érzkezése, nem szabad hagyni, hogy bármiben is úgy érezze, hogy a picivel kivételeztek. Persze van ellenpélda, mert ugye ez is gyerekfüggő. Nálunk pl voltak nehezebb, féltékenykedős időszakok.
Nálunk is egy szoba van, semmi gond. Persze, sokkal kényelmesebb lenne a külön szoba, de emiatt nem költözünk el :) Az első naptól együtt vannak. A nagyobbik nagyon jó alvó szinte soha nem kel fel a sírásra. A pici sajnos minden rezzenésre felkel, de már ezt is tugjuk kezelni. Szerintem te ne költözz be a gyerekek mellé, mert ahhoz nagyon hamar hozzá tudnak szokni, és nem szabadulsz (ezt persze gyereke válogatja). Úgyis hallod, ha netán sírna, majd akkor bemész. Szokják meg mind a ketten így, az elejétől fogva. Különben is a gyerekek sokkal hamarabb tudnak alkalmazkodni/megszokni egy újabb helyzetet, mint a felnőttek. A lányom (3 éves) pár nap után már természetesnek vette a pici jelenlétét, míg én állandóan rohangáltam hozzá éjjel, hogy jól van-e :) Szerintem ne vedd magatok mellé sem. Persze, ott érzed őt a legnagyobb biztonságban, de a férjeddel nektek is szükség van egy kis gyerekmentes övezetre.
Nekünk a háló és a gyerekszoba egymás mellett volt, de raktunk ágyat a gyerekszobába, és én költöztem a gyerekekhez. A nagyobbik nem szokott mélyen aludni,ennek ellenére csak nagyon ritkán ébredt fel a kistesóra. Amikor már többet aludt a kicsi, akkor átmentem a hálóba apa mellé, így ő is nyugodtan tévézhetett (neki nem muszáj 8-kor aludnia, mert a kicsinek aludnia kell), meg mi is nyugodtan aludhattunk együtt. ;)
Nálunk a nagyobb minden éjjel átjárt hozzánk. Megszületett a kistesó, 2 éjjel felébredt a sírására, 3.éjszakától aludt, mint a tej, hiába bömbölt a kicsi :D
Nekem 20 hónapos lesz a fiam, mikor szülök, én nem szeretném még egybe tenni őket.
Itt lesz velünk 4-5 hónapig a pici, de nálunk nincs tévé csak a nappaliban, az is csak este megy valamennyit. Iszonyat sok inger a tévé egy kisbabának, főleg újszülöttnek.
A fiammal sem volt gond, ha pár napot itt aludt velem, simán aludt utána a saját bölcsőjébe is. kb. 8 hónaposan kapott külön szobát, oda is zokszó nélkül beszokott.
A pici meg azért lesz velünk, mert épp elég megtenni hulla fáradtan félkómásan azt a 3 lépést is, nemhogy még átcsattogjak a szomszéd szobába. A férjemet itthagyni meg nem szeretném, legalább ennyi jusson belőlem, hogy éjjel maga mellett érez.
Nekem a második is a nagyhoz került, aki akkor 20 hónapos volt és utána a kicsi is a nagyokhoz került, akkor voltak 4 és 6 évesek. Első naptól együtt aludtak. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor ébredtek fel a kicsire.
De babafüggő is.Nekem egyis sem ordított éjszaka, csak nyöszörgött. megkapta a cicit és már aludt is. nem zavartuk a nagyokat.
Én a tévé miatt nem javasolnám az együttalvást. Bármilyen halkan is nézitek, azért mégiscsak szól-bár az én gyerekeim porszívózás mellett is jót aludtak :P
Mi négyen laktunk egy szobában, a szüleim a bátyám és én.6o éve. Akkor ez volt és nem hiszem, hogy egészséges dolog volt.Az én gyerekeim már együtt laktak és mi külön a férjemmel, de kicsi felsírta a nagyot. Próbáld ki együtt és ahogy jobb lesz úgy döntsél.
Lehet, hogy így indul, aztán meglátjuk. A védőnő is ezt javasolta.
Anno, mi szoba-konyhában laktunk és működött.
Igen, eleinte lehet felébred az újszülött sírására, de gyorsan megszokják.
szerintem veletek egyszobában kéne aludnia amig nagyon pici, hiszen éjjel többször felkel és ha anagyot iséjjel 3szor felébreszti nem pihen eleget és sokkal nyügösebb lesz , ezzel párhuzamosan nektekugye kevesebb időtökjut rá és ez nagyon meg fog látszani rajta
Nálunk március elején jön a pici, még nincs végleges döntés, de ha egy szobában lesznek, én akkoris a párommal fogok aludni, ez biztos. A szoptatás miatt gondolkodunk csak azon, hogy a pici esetleg velünk aludjon pár hónapot.
nálunk nem működött, nemtudott a nagy pihenni mellette
Nálunk is ez a dilemma. Több helyen is működik. :)
Két szobánk van, most egyik a másfél éves lányomé, másik a miénk, tv is itt van. Most tervezzük a második babát, és a szobákon gondolkozom. Legjobb lenne, ha a lányom szobájába kerülne a tesó is, persze úgy hogy eleinte akár én is ott alszok. Bír aludni a nagyobb a kicsitől?
Egy kisgyerek és egy újszülött egy szobában, működhet?
További ajánlott fórumok: