2 éves kislányomnak csak 35, 4 a hője, ez mit jelenthet? (tudásbázis)
Csatlakozom az előttem szólóhoz!
A kamasz fiam átlagos hőmérséklete 35.6 körül van. (Higanyos hőmérővel mérve) Ő sem fázós típus.
Filcike, igen, különbözőek vagyunk.Azóta mértem már 36-ot is, az alá nem ment.
A répát nem fogadta el, de evett almát, meg próbálok majd banánt is adni Neki.
Köszönöm a válaszokat!
Csak ha lehűl a hidegben. Olyan betegség önmagában hogy alacsony hő, nincs.
Koraszülöttek, újszülöttek és nagyon beteg, intenzív osztályon ápolt betegek hajlamosak a lehűlésre. Bár biztos vannak valami agyi sérülések is, de azok olyan ritkák lehetnek mint a fehér holló.
Egyébként 36,0-37,2-ig normális a testhőmérséklet.
Köszi Mkinek. Most elaludt!
Egyébként mitől megy lejjebb a hőmérséklet, mármint mi lehet a kiváltó ok, ha nincs hideg és nem fázik?
Szerintem semmi gond.
A hasmenésre pedig sok tea, ropi, keksz, rizs, krumpli. Nem lesz baj.
most mértem 7 percig higanyossal 36,2 és ment egy kicsit a hasa
lehet h az a baj h fáj a pocak :(
Én kórházban dolgozok, mióta nem használhatunk higanyos lázmérőt csak digitálisat, azóta nincs lázas betegünk. Sokkal kevesebbet mér.
Próbálj szerezni higanyosat (pl.Mamától...), és mérd a fenekében. Két éves gyereknek még nem pontos hónaljban semmiféle módszerrel.
Ez jó kérdés...
Kicsit alacsonynak vélem, se szerintem is a lázmérővel van a baj.
Az én lányomnak 36,2-36,4 körül van a normál hője. Ha nem vetted észre, hogy izzadt a hónalja, az simán lecsal 1 fokot digitálisnál, hisz az izzadtságnak épp az a lényege, hogy hűti a testet. Töröld alaposan szárazra a hónalját, várj kb. 1 percet, ha tudod, oldd meg, hogy addig ne engedje le a karját, vagy ne teljesen, hogy a maradék elpárologjon. Aztán mérd újból.
De szerintem nem attól nyűgös.
Lehet a hasa, vagy épp az erőtlenség is az oka! Vagy egyszerűen csak rosszul aludt.
További ajánlott fórumok:
- Csak gyerekpszichológus tudna segíteni? 4 és fél éves kislányom szándékosan visszatartja a székletét...
- A 2 éves kislányom még csak nagyon kevés szót használ. Normális ez? (A hallásával nincs semmi probléma.)
- Hogyan tartható fenn a szoptatás, hozzátáplálás mellet? Kislányom 8 hós, idáig szinte csak szopis volt, mióta kanalazunk tejem alig van:(
- Két éves kisfiam mindig csak köröket rajzol.Mit jelenthet?
- Van aggodalomra okom ha a 9 hónapos kislányom még csak "öööö" -zik ls "eeee"-zik, s nem mondja hogy mamamama, papapapapa, babababa stb?
- Kislányom 20 hónapos, és nagyon gyakran kipirosodik a két arcoskája.nem csak meleg, ill. hideg hatására. Szerintetek?