15NY31 SZJA bevallási nyilatkozat leadhatja olyan személy, aki jelenleg EU tagállamban dolgozik, mint munkavállaló? (tudásbázis)
ha megkapja az itthoni "utolsó" munkáltatótól az elszámolást..."
Akkor már késő lesz a navos kitöltésre
De az a véleményem, hogy van és volt munkáltatója
Ha valóban nem lenne jelenleg, illetve a múlt évi magyar megszünés óta, akkor is ezt töltetném ki
Merthogy a "nincs munkáltatója" kifejezés az egész évre vonatkozna
De csak tippelek persze, mert az uj rendszert nem próbáltam.
Magamnak és másnak meg az ABEV kitöltővel végzem, de ott minden rendben, mert akinek kitöltöm, az lakás kiadás után adózik és nincs munkáltatója valóban. Esetemben meg a "mellékjövedelmet" vallottam be korábban.
Ha személyesen be tudsz menni valamely NAV ügyfélszolgálatra akkor ott elmagyaráznak mindent. Kissé nyűgös, mert nem kevesen vannak
Telefonon vagy emilben ne is próbálkozz a NAV-nál, reménytelen
Szerintem nem azt kell kitölteni, mert volt munkáltatója és most is van.
De olvasd el és rágd meg
Csak egy útbaigazitás
"Az érintett magánszemélyeknek azon a nyomtatványon, amelyet munkáltatójuktól kapnak idei jövedelmükről, egy jelöléssel kell 2016. január 31-ig nyilatkozniuk, hogy felhatalmazzák az adóhivatalt a bevallás elkészítésére. Ezen felül nincs egyéb kötelezettségük az szja-bevallással kapcsolatban."
Tehát ha az eu-ban dolgozó kézbeveszi a korábbi jövedelemkimutatását, akkor azon bejelöli és annyi
De ugyanezt a "normális" adólapon is megteheti, hisz az eu jövedelem ott adózik ahol levonták.
Ha a NAV-val akarja mint önálló személy kitötetni, azt hiszem , ügyfélkapus regisztráció kell
A bevallási nyilatkozaton szerepel egy mondat:
"A nyilatkozattétel időpontjában munkáltatóval nem rendelkezem". Leadhatja ezt a nyilatkozatot olyan személy, aki jelenleg EU tagállamban dolgozik, mint munkavállaló?
További ajánlott fórumok:
- A Mokkában nyilatkozott ma reggel a Liptai Claudia?
- Mi a véleményetek arról, hogy a házassági eskü szövegében már nem fog szerepelni a hűségről szóló nyilatkozat?
- Hova kell fordulni, mit kell tenni, ha átverték a külföldi munkavállalót, és nem tudja, hogy jusson haza?
- Apasági nyilatkozat, közjegyző, anyakönyvvezető... Hogy is van ez?
- Sopron és környéke, lakásbérlés, osztrák munkavállalással kapcsolatban szeretnénk információkat
- Apasági nyilatkozatot tett, de 3 év után szeretném ha lemondana a gyerekről...