15 hós fiam szopizza az ujját. Nem akarom leszoktatni, de a bőr már hámlik róla. Mivel tudnám helyrehozni, hogy ne ártsak neki? (tudásbázis)
Próbáltam a cumit, amikor kicsi volt, de nem fogadta el. Nem tudom, hogy lehet nem engedni rászokni???? A kislányom is csak akkor veszi már a szájába, ha fáradt és alváshoz készülődik.
Az érzelmi részével pedig nem értek egyet!
Szia!
Az én fiam is szopja az ujját,de csak akkor ha a takarója nála van.Nekünk a doki írt fel szteroidos rémet és egy kezelés után rendbe jött!
Én is szopiztam az újjam.De nem éreztem soha,hogy "megrekedt volna az érzelmi szintem"
Nem látszott a fogaimon sem.Elég drasztikusan próbáltal leszoktatni róla,de magamtól szoktam le amikor már szégyelltem.A két unokám 3 és 7 évesek is maguktól szoktak rá.Remélem nekik is sikerül maj leszokni.A kics újjára az anyukája az Avent krémet kente,amivel a kisebesedett cicit is be lehet kenni.Ez nem ártalmas,már a második kenés után rende jött.Egyébként imádom az újj szopós gyerekeket.
Nem engedted volna, hogy rászokjon??? És ezt hogy csináltad volna? 3 gyerekem van, mindhárom szopta/szopja az ujját.
A nagynak sebes lett, bekentem piros festékkel-itt a válasz az eredeti kérdésre. Meglátta, többet nem vette a szájába az ujját (15 hós volt)
A középsének bekötöztem 2 évesen-csak az első nap vol nehéz.
A kicsi most egy éves, még szopizza az ujját
Mindannyien elkezdték 3 hónaposan, akkor még nem lehet rájuk hatni, hogy nem szabad.
Piros festék-Melbromil (vagy valami ilyesmi a hivatalos neve, de a patikában a piros festéket is ismerik). Fertőtlenít és védőréteget von a bőrre. Bármilyen sérülésre jó, napokig a bőrön marad-piroslesz, de naponta érdemes egyszer újrakenni. Íze nincs, baja nem lesz a gyereknek tőle, leszopogatni nem tudja.
Remélem segítettem
Én pedig leszoktatnám... mondjuk én nem is nagyon engedtem volna hogy rászokjon, nagyon nem tartom jó dolognak.
A 3.5 évesnél még talán-talán belefér, de egy 7 évesnél nem. Megrekedt érzelmi szintet tükröz, nem egészséges, és nem az ujjak, és nem is a fogak miatt. Az orális szakasz olyankorra már rég véget kell érjen.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet leszoktatni párunkat az ivásról?
- Kutyát a felugrálásról hogy lehet leszoktatni?
- Számítógép függő lett a férjem, hogy lehetne leszoktatni róla?
- Szoptatásról való leszoktatást ki hogy csinálta?
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- Éjjel a csukott hálószobaajtó előtt nyávog a macska. Hogy kell leszoktatni róla?