15 hónapos fiam meg szopizik, a terhességi tesztem pozitív lett. Lehetséges ez? (tudásbázis)
Hogyne :), én is szoptatás közben lettem terhes.
Simán lehetsz terhes!
Mi is védekeztük, mert rendesen menstruáltam!
Az első mondat megválaszolta a másodikat.
Hááááááááát Kristóf, ezzel bekerülsz a Guiness rekorder leszel :).
Egyébként sajnos lehetséges. Egy ismerősöm gyerekei között 15 hónap van.
Szerintem meg te erted rosszul...kerdezzuk meg a kerdesfeltevot... :)
Én jól értem, amit ő ért és Te nem értesz:) Egyébként nem neki reagáltam, de válaszomban nyilván benne van az is:)
Az én fiam 7 hónapos volt,amikor újra teherbe estem. 16 hónaposan szoktattam le a szopiról,amikor már a 7. hónapban voltam. Még a mai napig szopizna Ő is,néha napján odajön és keresi :)De szerencsére teljesen jól elvan nélküle.
igen:))))
2.5 éves kislányom szopizott amikor terhes lettem:))))7 hónapos terhes voltam még szopizott.doki azt mondta nem gond:)meg lehet ind a kettőt nézni milyenek!
azért a szoptatást nem árt ha felfüggeszted. nekem 18.héten ment össze a méhszáj, nem görcsöltem, "csak" egy kicsivel keményebb volt a méhem, és három napra befektettek, végig veszélyeztetett maradtam. kati
vagy beszédben azért hónapos, csak írásban trendi a "hós"?
A "hóst" azt ti így beszédben is kimondjátok? Tehát így beszélgettek, hogy "Szia, betti vagyok, és van egy tizenets hós fiam"? Vagy hogy?
:) Nekem a 13 hós mellett már ott aludt a két hetes is a babakocsiban. Milyen büszke is voltam rájuk. A harmadik meg segített tolni a kocsit.
Á, még sose látott a világ másfél éves gyerek mellett kistesót.
elnézést, "15 hós"!
A csapból is ez folyik... Tán' csak nem!
Szerintem a kérdés egyszerűen csak annyi, hogy szoptatás alatt teherbe eshet-e.
Ez mondjuk engem is érdekel... :)
Most akkor vilagosits mar fel mindenkit hogy ertetted a kerdesedet...:)
Ha az első terhességed rendben volt, nem érzed tehernek, és most is rendben találnak mindent, folytathatod a szoptatást.
Azért nem javasolják amúgy, mert a szoptatás méhösszehúzódásokat idézhet elő, ami növeli a vetélés kockázatát. Ezzel együtt jópár anyuka van, aki egész terhesség alatt szoptatott, meg még utána is mindkét gyerkőcöt.
kossz a kedvesseget. latom vannak emberek akik megertik a kerdest megha nincs is tokeletesen megfogalmazva
Simán! Egyszerre szoptattam a 6 hónapos fiamat a 2 éves lányommal! A fiu hamarabb megunta mint a csaj! De cukik voltak! Amugy gratula , akár terveztétek akár nem!
szerintem ugy ertette, hogy lehet e hogy teherbeesett annak ellenere hogy szoptat meg. Nem ugy ahogy te mondod, hogy lehet e szoptatni terhesen..:)
persze, hogy folytathatja! Lányom 4 hónapos volt, mikor teherbe estem és még mindig szopizik, egész terhesség alatt szoptattam, semmi gondom nem volt (most a 30. hétben vagyok) - a kedves kérdést feltevő, ha érzi, hogy a szopizástól görcsöl tán a méhe, hagyja azonnal abba, egyébként meg nyugodtan.
:D Pont ezt néztem, de nő.
Persze hogy lehetséges.
A gratulációt pozitívan értettem! :))
Szia!
A szoptatás nem zárja ki a terhességet. Ezt általában a hathetes kontrollon is elmondják, sőt már szopibarát gyógyszert is ajánlanak.
Gratulálok a terhességhez! Az még kérdés, hogy folytathatod e a szoptatást, mert nem minden védőnő javasolja.
Igen. Úgy gondolom, hogy ezt minden felnőtt nőnek illene tudni, hogy a szoptatás az nem fogamzásgátlás.
Ugye nem hitted, hogy a szoptatás véd a teherbeeséstől? :O
További ajánlott fórumok: