15 éves fiú fajtalankodott egy öt évessel (beszélgetés)
Két dologra lennék kiváncsi azoktól akik felakasztanák a 15 éves fiút.
1. Ha a saját fiukról lenne szó akkor is a felakasztását követelnék?
2. Kilöknék-e alóla a sámlit saját kezüleg?
Esetleg a kettő együtt?
Persze tudom, hogy nem évül el. Ezért is értem, hogy miért van rá szükség, csak azt nem, hogy miért nem szedték már előbb elő.
Igen, a 13 éves még nem tudja mit csinál. Kiváncsi leszek, hogy valóban igaz e a hir és nem a saját apja molesztálta e a gyereket.
Vannak dolgok amik nem évülnek el.
Egyébként a 97 éves és a 15 éves között az a különbség, hogy míg az elöbbi MÁR nem tudja mit miért tett, a másik MÉG nem tudja.
Képiróra gondolsz?
Hát ez elég érdekes ügy az biztos. Valahol biztos megérdemli, de miért most kezdték el a pert, miért nem előbb? Mire elitélik meg is hal.
Ez fordított esetben is igaz, pl. ha a Bíró a vádlott apja lenne, valószínűleg ritkán itélné halálra, vagy életfogytiglanira.
Max egy kis szobafogság. :)
Enek nagy veszélye az lenne, hogy nem értelmileg hanem érzelmileg közelítené meg a dolgot, nem tudná tiszta fejjel objektív módon értékelni a bizonyítékokat.
Sok esetben születne hibás, vagy aránytalan döntés. (Sok ártatlan embert akasztanának fel)
Hogyan legyen érintett? Pl. az apja legyen a vádlottnak?
Az elfogultság soha nem vezethet jó döntéshez.
egyetértek azzal,hogy mocskos egy világ,amiben élünk,de azzal nem,hogy bele is kell törődnünk. Ha beletörődünk,akkor ez lesz a természetes társadalmi morál,és mindenki gátlások nélkül fog bűnözni, kegyetlenkedni.
A bűnözőknek igenis bűnhődniük kell!
Pontosan. Nem azt akarjuk, hogy ne bűnhődjön az ilyen, de lehet az is, hogy az egész nem igaz.
Valamelyik nap volt a TV-ben a fiú aki megégett. Az egyik hiradóban azt mondták, hogy felmászott egy vonat tetejére és megrázta az áram, attól égett meg, a másikon ugyanebben az időben pedig azt, hogy felgyújtották.
Semmit nem tudunk erről a bűntényről sem.
Igen, és ott is dolgoznak elfogult emberek.
Ez a szakavatott szerv a bíróság, a bíróval, ügyésszel ügyvéddel együtt.
Én nem a feltételezésekről beszélek,meg arról,hogy lehet,hogy az elkövető mégsem az,hanem a tényekről.Nem kell elferdíteni!A bíróságon bizonyítani kellene,és nem védeni a gyanúsítottakat.
És igenis feleljen mindenki a tettéért!Ezt sokkal szigorúbban kellene venni.
Igen,csak sok esetben nagyon igazságtalanul.
És vannak dolgok,amikor olyan tetteket követnek el,amit nem lehet jóvá tenni,visszafordítani.
Miért érdemel könyörületet az elkövető?
Van egy munkatársam,már suliba is együtt jártunk,megerőszakolták megölték a nővérét 14 évesen.A tettes 8 évet kapott,a végén talán 6-ot ült le.Szerinted igazságos?Éli tovább az életét!Az áldozaton tudott valaki segíteni?Vagy így járt,bele kell törődni?!Én ezért igenis nyilvánosan felakasztottam volna.És ne gyertek azzal,hogy a lelkiismerete,meg börtönviselt..bla,bla,bla...él!Sajnos!