Séta egy másfél évessel (beszélgetés)
úgy hívják az alkalmatosságot, hogy babahám. a hám jó dolog :) nekünk nem volt, barátnőméknek igen, nagyon forgalmas út mellett laktak.
amikor egészen picike önjáró volt, akkor a sálamat kötöttem a hóna alá. ez még aban is segített, hogy ne essen el :)
Kerlek , ne botrankozzatok meg amit mondok, de mar lattam a szuloknel es piciknel, hogy a piciknek a vallukra es a derekukra van egy szij alkalmatossag, aminek a gyerek hatan van egy karika, es arra van erositve egy zsinor, aminek a masik vege a mama csuklojara van egy korrel a vegen erositve.
Ezzel nem tud az emberke egymaga beszaladni az utcara a forgalomba!
Csak egy otlet, amit tovabbitok, hatha praktikusnak bizonyul.
Sztem alakul majd, mint minde ez is, gyerek es szulo fuggo. En seta kozben (seta) tehat akkor mar nem volt babakocsi...egy szakaszon muszaj fognom a kezet, olyan terepen lakunk, megindulna a hegyen lefele, nemtom, hol szednem ossze. Szval,mindenki csak a sajat gyerekehez es terepviszonyaihoz kepest tud velemenyt nyilvanitani :)
Nalunk ami fontos az auto, ha jon! Es kutya, innentol szaba a palya :)
megérteni nem fogja :)
egyszerűen majd csak felnő a feladathoz :D
szerintem pontosan azt csinálja, mint egy normál másfél éves.
nem érti, mifenének engeded ki a kocsiból, ha utána nem engeded el a kezét? mi értelme van kiszállni, ha nem nézhet meg mindent?
kisfiam szerintem közel volt a 3hoz, mire végre hajlandó volt velem kézenfogva sétálni. addig nem és nem. és ha fogtam a kezét, akkor visított, mint akit nyúzni visznek.
ha elengedtem, elrohangált, minden szívfájdalom nélkül akár ki az útra is...
nem egyszer kapott ott az utcán is a fenekére emiatt. mondtam, inkább ő sírjon, mint majd én :/
majd kinövi :)
En azt gondolom, ne a hazban faradjon le a gyerkoc, hanem a friss levegon :)
A hiperaktivitas hol kezdodik? Mert sztem minden masfel-2-3 eves extra mozgekony :) Idosebb korcsoportbol nincs tapasztalatom ...
Az én fiam már 2.5. Tavaly tavasszal, ahogy biztosabban kezdett hosszabb távokat, időket sétálni az udvaron, elkezdtünk babakocsi nélkül sétálni.
Ez nálunk abból állt, hogy pár lépés után el akarta engedni a kezem, néha sikerült is neki. Utána léptem, megfogtam a kezét, és csak annyit mondtam neki: Úton vagyunk (kis falu, nincs mindenhol járda), autók jönnek, nem engedheted el a kezem.
Ekkor persze földhöz vágta magát, hogy csak azért se. Lábra állítottam, ha kellett, 5x is, elmondtam: ilyet itt nem szabad, megyünk tovább.
Pár lépés után kezdtük elölről az egészet. Az első pár alkalom iszonyú fárasztó, nem haladsz sehova vele, de szépen lassan megszokja.
Mi már 3 kilométereket megyünk, gyakorlatilag körbe sétáljuk a falut. Vannak szakaszok, ahol már elengedem, da ha csak szólok neki, s látja, tartom felé a kezem, jön, s megfogja újra. :)
Már bocs, de pont az a lényeg, hogy ne a 4 fal között fáradjon le, hanem a kinti rohangálásban. Másfél évesen hiperaktív... igen, ez a korabeliek sajátossága :)
Amúgy az én másfél évesem nem babakocsiban sétál, hanem gyalog indulunk el, ma is csak azért vittünk kocsit, ha elalszik, beletegyük, de végiggyalogolt kb 3 km-t. A kézfogás lehet macera, de muszáj lenne vele megbeszélned, hogy nagyon fontos. Próbáld ki, hogy eleve gyalog indultok, hátha akkor máshogy áll a témához. Nekünk is van babahám, a nagyobbiknál használtuk párszor 2 éves kora körül, de utálta, így inkább szót fogadott hamar. :) Kitartás
Nem lehet, hogy hiperaktív? Nem lehet, hogy a négy fal közötti élet nem fárasztja el eléggé?
Bocs, hogy kérdésre kérdéssel válaszolok. :)
Babahamot en sem hasznaltam, de megertem azokat a szuloket, akik igen :) Az en kisfiam 2 eves mult es eleinte szepen fogta a kezemet, aztan " elkezdte az onallosodast", voltak hisztik, szinte minden seta alkalmaval.
Ugy szoktattuk, hgy ha nem is fogja a kezem, a jardarol nem mehet le es ha auto kozeledik, azonnal megfogja a kezemet.
Mostanra egy fokkal jobb, hgy motorral kozlekedik, de igy is makacskodik idonkent.
Nagyon köszönöm!:-) Hozzám is ez a nézet áll a legközelebb. :-)
Úgy gondolom, hogy mivel egyre okosabb lesz, egyre jobban meg fogja érteni később, hogy mit miért nem szabad
Szia!
Kicsi még, az enyémek is ilyenek voltak. Majd meg kell tanulnia a közlekedést, az elején ez elég macerás. Nálunk a férjem elég szigorú volt, így hamar megtanulták a dolgokat.
További ajánlott fórumok:
- Fogyókúra megint:Napi egyszeri evéssel lehet fogyni?
- Futással és délután 4 utáni nem evéssel lehet fogyni?
- Ti elmennétek egy 1 évessel gyermekkel külföldre nyaralni, pl.Görögországba?
- 15 éves fiú fajtalankodott egy öt évessel
- 32 évesen 21 évessel?
- Főváros és környéke- nyaralás egy 4 évessel. Hova érdemes elvinni?