14 napos elállási jog érvényesítésekor visszajár a pénz? (tudásbázis kérdés)
Itt egy jól használható eszköz viták esetére:
[link]
A főcím alatti menüben...
"A termék átvétele is az üzletben történt"
Ez a lényeg.
Személyes vásárlás történt (online 'foglalással)
14 napon belul indoklas nelkul visszakuldhetsz barmit, (persze ha hibatlan, nem hasznalt stb) utaljak a termek arat. A postakoltseg teved terhel.
Kötelesek visszautalni a pénzt.
Online vásárlásnál visszajár pénz. Egy honlapon hibásan volt feltüntetve a mobiltelefonhoz tartozó akkumulátor típusa, s ez csak akkor derült ki, amikor elvittem a szervizbe, hogy cseréljék ki. Kitöltöttem az elállási nyilatkozatot, postára adtam a cuccot, visszautalták a termék árát és a hozzá szállítás díját is. (A visszaküldés költségét nyilván buktam.)
Ebben az esetben kötelesek visszaadni a pénzt, ez a törvény! Mi is vettünk most decemberben egy cipőt neten, nem lett jó, másnap bevittük az egyik boltjukba és szó nélkül visszaadták az árát készpénzben. Vidd vissza a cuccot, és mondd meg határozottan, hogy kéred vissza a pénzt.
34. oldal Elállási/Felmondási nyilatkozatminta
Értem.
Online volt a rendelés.
Faxon voltak veled.
A kolléga adott egy linket. Nyomtasd ki, dugd az orruk alá, és remélem a legjobbakat.
Megvezettek, jogtalanul jártak el.
A 14 napos elállási jog csak a a távollévők között kötött szerződésekre értelmezhető. Vagyis netes vásárlásokra.
45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet
[link]
A termék átvétele is az üzletben történt, de online rendelés volt pont azért, hogy érvényes legyen a 14 nap, ha bármi van.
Akkor mi a megjelölt hely a visszara?
Igen, online vásárlás volt.
Akkor visszaküldeni kellett volna.
Amúgy ez csak ajándék.
Jó, hogy nem zavarja vissza az ajandekozót megszégyenítve, mert kedves akart lenni.
Egy ajándék utalvány legalább egy évig érvényes.
Ha neki nem kell, és olyan fontos a pénz nem tudja becserelni valakikivel kp-re? Munkatársak, barátok, rokonok?
Itt nem esett szó online varaslasrol.
Webshop-on keresztül történt a vásárlás?
Itt pár cég kifejezetten ajándék blokkot is nyomtat kérésre már idén.
Hogy ne légy bunkó, amint az osszeget az orra alá dorgolod. Hosszú lejáratú a csere, de nem hiszem, hogy pénzt adnak vissza.
Ahogy a médiában hallottam a 14 napos vásárlástól való elállási jog az online vásarlásokra vonatkozik. A szaküzletek nem kötelesek az árut kicserélni, de legtöbbjüknél lehetséges a csere. Nem tudom, hogy pénzt kötelesek-e visszadni. Az online vásárlásnál visszajár a pénz. Nem tuti infó, csak hallomásból írtam.
Kösd fel az ajandekozót, hogy így tessék neked bármit adni.
Ha van bármi csere lehetőség nem hibás termék cseréjére, az a cég nagyvonalúsága, és elfogadtad a vétellel.
Nem tudom az említett boltban hogy működik, de a legtöbb ruhaüzletben is csak levásárolhatod a termék árát.
Nem tudok erre jogszabályt én sem, de ha így van, akkor jól kitalálták.
A MM-ba visszavittünk egy ajándékba kapott terméket, élve a 14 napos vásárlástól való elállási jogunkkal. Azonban a termék árát csak ajándékkártyán kaptuk meg. Korábban másik elektronikai szaküzletben pénzt kaptunk vissza. Nem találok erre vonatkozó jogszabályt és az ÁSZF-ben sem semmit... Elég bosszantó, mert nem feltétlenül ott szeretnénk levásárolni.
További ajánlott fórumok: