Hogyan érvényesíthetem ebben az esetben a jogaimat? (tudásbázis kérdés)
Igen,ez a baj hogy sokan nem merik felvállalni az igazukat,és inkább hallgatnak és tűrnek,mert félnek. Kiderült,hogy ezzel a takarítási dologgal nem is maga az iskola ,hanem egy külön gazdasági szervezet,az ún. GAMESZ foglalkozik. Ettől függetlenül a bejelentést,szerződést,stb akkor is meg kellett volna csinálnia annak, akinek ez feladata lett volna,de a dolog miatt a közvetlen főnökasszonyom volt a felelős,aki nem jelentett le még a GAMESZ-nak sem!
Nem véletlen,hogy amikor múlt héten bementem a titkárságra aláírni az utólagos szerzősést,amint beléptem az irodába,a kedves főnökasszony azon nyomban kiviharzott onnan,úgy,hogy még rám sem nézett!!!! :))))))))))
Megértem a dühödet. Nem is mindig a pénzrôl van szó, hanem a bánásmódról.
Ahogy az embereket semmibe veszik, megalázzák a munkáltatók, miközben ôk a sárosak.
Igen,azután használtam a "sunnyogás" kifejezést,miután többszöri UDVARIAS KÉRÉSEM ellenére sem reagált semmit a főnökasszony,sőt mi több,a végén már le is tiltott az ismerősei közül,hát mi ez,ha nem sunnyogás,más szót erre nem nagyon lehet használni.
Ez a fenyegetés kategóriáját nem meríti ki,de ha ő fenyegetve érezné magát,akkor talán van rá némi oka.
Írtam az igazgatónak is egy levelet,amiben részletesen felvázoltam a történteket. Most várok még egy kicsit hogy mit reagál,vagy reagál-e egyáltalán. Aztán majd kiderül.
Tulajdonképpen nem is bosszantana annyira a dolog,ha a történtek mellé még ráadásul nem abban a flegma, "kihaénnem" stílusban és vállrándítással intézte el volna az ügyet a kedves felettes. De mivel ő még azzal is tetézte a hiányosságait hogy fellengzősködött,na ez volt az,amiért elszakadt nálam a cérna.
Már elnézést kérek mindenkitől, de ez a hölgy ledolgozott 3 napot nem egy eldugott kis Bt. hátsó raktárában, hanem egy gimnáziumban, ami egy államilag fenntartott cég! Soha senki, nem jelentene fel alaptalanul egy gimnáziumot 3 (három) "szaros" napi bérért, hacsak nem valóban megtörtént a dolog. Én dolgoztam önkormányzatnál, munkaügy hozzám tartozott, a mi rendszerünk is olyan volt, hogy a munkaszerződés konkrétan lehet pár nap múlva, de a bejelentést aznap el kell küldeni (kb. 5 perc munka)! Ilyen nincs, hogy nem fizetik ki, hogy úgy tesznek mintha nem dolgozott volna ott. Menni kell a NAV-hoz!!! Azt meg hogy még ő lenne fekete munkás, ennél nagyobb baromságot szintén régen hallottam! Igen, ennek valóban nagy valószínűsége van, ezért megy bejelentést tenni! Atyám!!!!
Szóval kedves kérdést kiíró, azonnal menj és tegyél bejelentést. Felháborító ami veled történt, ne hagyd annyiban!!! Sok sikert kívánok!
Amennyiben használtad a "sunnyogás" kifejezést, magyarul megfenyegetted, nincs kizárva, hogy ráfázol.
Tudod, sírni is tudni kell!
Az udvarias stílust jobban preferálják.
Engem nem kell győzködnöd. Felnőtt ember vagy, azt teszel amit akarsz, amit jónak látsz. Nem vagyunk egyformák. Én biztosan nem fektetnék egy ilyen ügybe ennyi energiát, inkább azon igyekeznék, hogy mielőbb legyen egy másik munkahelyem, ahol örülnek nekem, megbecsülnek, és ahol én magam is jól érzem magamat.
Ha neked az adja meg a teljes lelki békét, hogy végigviszed ezt az egész hercehurcát, feljelentést, bizonyítást, stb. stb. tedd. Attól nekem még nem lesz se több, se kevesebb az életem.
Több munkáltató nem szereti a szabályokat ismerô dolgozót. Akkor inkább nem is kell.
Ha ezt megteszi egy "állami cég", a magánszektorban pedig mindennapos ez a jelenség, mit várhatunk?
Jol mondja hopihe, ebben az esetben a jogszabaly az iranyado, ami mint tudjuk, sokszor nem eletszeru es nem is a hazai gyakorlathoz igazodik.
Egyet meg kell erteni, ha (akarmilyen okbol is) de a munkavallalo munkaszerzodes, bejelentes nelkul dolgozik, ot is megbirsagoljak, mint a munkaadojat!
Ezert mindenki gondolja meg, felnyomja-e a ceget ahol feketen dolgozott.
Ismetlem, a rendszer nagyon szar es igazsagtalan, de resen kell lenni, mert csunyan meg lehet jarni.
En mondjuk reszemrol utalom az uitolagos feljelentgetest meg bosszuhadjaratot. Ott es akkor kell tokosnek lenni, nem utolag kezdorzsolve a hatosagoknal vamzerkedni.
Igazad van! De a törvényben éppen azért van benne, hogy a dolgozó nem veheti fel a munkát, amíg nincs a kezében a szerződés, és azért rakták bele, hogy a dolgozót is bírságolják, mert így akarták "fehéríteni" a fekete foglalkoztatást.
(No + hát az állambácsinak is jól jön minden Ft, amit a kisemberektől be tud szedni!)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudom érvényesíteni az akaratomat hiszti és kiborulás nélkül?
- Nyilatkozat a családi kedvezmény érvényesítéséről... Valaki elmagyarázza hogyan kell kitölteni?
- Hallottatok már arról, hogy a tetőcserép átázik? Hogyan lehet garanciát érvényesíteni?
- Hogyan tudom érvényesíteni a windows XP-et?
- Másfél évet kint dolgoztam, van e card-om. Itthoni TB-t, hogyan tudom érvényesíteni?
- Átázik a zsindelyünk, ami kb 10-12 éves. A garancia 25 évre szól. Hogyan tudom érvényesíteni a garanciát, ha második tulajdonos vagyok?