Hogyan tudom érvényesíteni a windows XP-et? (tudásbázis kérdés)
"Kicsit" késve szólok hozzá, de két dologra felhívnám a figyelmet.
Az első : a számítástechnikus által elvégzett telepítés csak akkor jó dolog , ha a szakértelem mellé egy legális corporate oprendszert adunk. A második : Ha apa vagy anya tanár megkérhetik munkahelyükön a tisztaszoftver program keretében 3000-. forint ellenében az WINXP-t, office 2007 és a Win 7 32 bites verzióját. Ugyanez vonatkozik a felsőoktatásban tanuló diákokra is.
Ha viszont senki sincs a rokonságban, akkor tényleg marad a bolt!
Amúgy a boltokban dolgozó alkalmazottak csak saját szakállukra telepíthetik fel, s ez mindig illegális tevékenység(!) a winopr-rt, mert amennyiben a microsoft nem járult licensszel az adott gép forgalmazásához, akkor csak utólag megvásárolt win-t lehet rátelepíteni. Az előbbi esetben a gép árában benne foglaltatik az op. ára is. Az ilyen néhány ezer forintért elvégzett baráti telepítések mindig illegálisak. Csak a bolti eladó zsebét tömöd vele. Ugyanakkor mindig a tulajdonos, felhasználó viszi el a balhét.
Bocsi, ha túl hosszú voltam...
Az illegális szoftverek letöltése és használata tényleg lopás. Ezért sem szeretem, ha ilyen ajánlatok, linkcserélgetés folyik a portálomon, hiszen ez teljesen illegális tevékenység.
Lexi, javaslom, hogy még most higgadj le, különben kénytelen leszek lépéseket tenni.
Kedves Lexi!
Én sem akartalak bántani, csak azt mondtam, hogy a netről letölteni pl. Windows-t, illegális. Lopás. Nem azért dolgozik a sok programozó Redmondban, hogy ne vedd meg a terméküket.
Én pl. ezért nem használok Windows-t, próbálok a legalitás mellett maradni...
az otthoni gépek nagyon nagy százalékában nem "vásárolt" windows van. amikor megveszed a gépet, és rajta van, akkor sem az eredeti, mert nem fizetsz rá, több tízezret, csak a porgiért. Én is így jártam, a frissen vásárolt gépemmel, egyszer csak kiírta, hogy nem eredeti, aztán jött olyan üzi is, hogy jelentsem fel magam a szoftverrendőrségen
amikor szóltama boltba, csak röhögtek rajtam, s közölték, hogy el ne várja már a vevő, hogy eredeti win-t teszünk fel, vagy pedig perkáljon több tízwzret. mondta, hogy biztos van ismerős, akinek vannak progijai telepítsem vele újra, vagy ha sok pénzem van, akkor velük
Persze. Lopni jobb...
Akkor cseréld le ingyenesre, van belőlük rengeteg...
- Elmész a boltba és veszel;
- Lecseréled a Windows-t.
Más megoldás nincs.
A netről való letöltést a törvény bünteti; Hoxa sem szereti az illegális fájlcseréről szóló fórumokat...
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudom érvényesíteni az akaratomat hiszti és kiborulás nélkül?
- Hol tudom beállítani, hogy jelszót kérjen a gép bekapcsoláskor? Nem fiókjelszó, hanem mielőtt elindul a Windows.
- Hogyan tudom a Windows-t törölni?
- Másfél évet kint dolgoztam, van e card-om. Itthoni TB-t, hogyan tudom érvényesíteni?
- Átázik a zsindelyünk, ami kb 10-12 éves. A garancia 25 évre szól. Hogyan tudom érvényesíteni a garanciát, ha második tulajdonos vagyok?
- 8 napos cipő talpánál elengedte a ragasztás, hogyan tudom a garanciát érvényesíteni?