14 hós baba ehet rántott gombát? (champion) Ha nem mikortól ehet? (tudásbázis)
Szerintem is vannak olyan gombák, amik talán könnyebben emészthetőek. Egyébként nagyon egészséges, úgy tudom, a sokféle enzim közül szinte mindet tartalmazza. Amúgy a rántott dolgokkal én még vigyázok (1 évesek a fiaim) - én csak a belső részt adom oda nekik pl. rántott husinál, magát a "héját" még nem.
3éves kor alatt nem adható,nehezen emészthető.
de magamtól nem adok neki 1,5 éves kora előtt
Nálunk már 6 hós 1 fajta babakajában is van gomba, aztán meg egyre többen, 8 hósban m ár több és a 12 hósban meg már sokféle gombás van. de azok kis adagok. nem egy egész gombával kezdeni.
Szóval mi 8 hósan ettünk már babakajában gombát. de szerintem gombafüggő is h melyiket mikortól lehet
Visszaolvasás nélkül:gombát 3 éves kor után lehet csak adni.ez az utolsó kaja,amit ilyenkor lehet adni,ugyanis a gomba a legnehezebben megemészthető étel.
biztos nem volt egy könnyű időszak! Én bezzeg mindent ehettem amit akartam.
tejtermék paprika paradicsom 3hónapos korig nálam is játszott. néha úgy éreztem vízen és száraz kenyéren kellene élnem :)
ismerősöm semmi tejterméket nem ehetett amíg szoptatott, mert a gyereke kiütéses lett, mintha bárányhimlős lett volna. Hát ezt már igen nehéz volt betartania szegénynek. De a gyerekért mindenre képes az ember.
nekem muszáj volt a 6hónapos korig betartani a semmi hüvelyes káposztaféle mert nagyon hasfájósak voltak
Szerintem ez alakat kérdése is. Nekem akkor se volt semmi bajuk ha én ettem káposztát ettem és utána szoptak. Másoknak meg már akkor fáj a baba hasa ha csak az anyuka evett ilyesmit.
a 6 éves kor már vicc kategória, de két évesen gombát nem szabad adni a gyereknek, illetve én még a káposztát se adtam neki előbb. karfiolt, karalábét 1éves kora után kapott de káposztát nem
Ez azért már nevetséges!!! hat éves kor!
Szerintem másfél-két éves kor után már ehet. Kis adaggal kell kipróbálni, ha nincs semmi baja eheti.
Gombát semmi képpen nem ehet 3 éves kor előtt ez a legnehezebben emészthető étel,a kisfiam most volt 3 de eszembe se jut gombával etetni.
Én is ezt akartam írni nagyon nehezen emészthető,ha lehet még ne adj neki!
Persze, nem mérgező, kis mennyiségben, mint a tültelékben vagy pizzán nem árt, de főételként semmi esetre.
Köszönöm a válaszokat! :)
Mikortól?
Kisfiam holnapután lesz 2 éves és még nem evett.
A gomba nehezen emészthető, pláne rántva.
A gombás ételek nehezen emészthetőek, ezért egyszerre nagy mennyiségű, ehető gomba fogyasztása is okozhat megbetegedést. Kiskoru gyerekeknek nem javasolt gombás étel ( 6 éves kor alatt ).
ÁNTSZ honlapjáról...
Hat öszinten en nem tudom, de az en fiam most 2 eves es 3 honapos de mar legalabb 1 eve eszik gombat, igaz csak pizzan , de imadja, nem is akar mast enni rola csak azt.
Nalunk 2,5 evesen evett gombat, nem lett baja, de sose volt erzekeny gyomru gyerek. Mondjuk, nem nagy adagot...
Szia! Semmiféleképpen ne adjál neki!Az én gyerekem most volt 2 éves januárba,de még nem adtam neki gombát.3 éves kor alatt nem lehet.Azt az anyagot tartalmazza mint a rovarok kittinpáncélja,még a felnőtteknek is nehéz étel.Én mikor gombát ettem,utána a gyerekem rettenetesen kínlódott,mert kiválasztódott az anyatejbe.Fájt a hasa szegénykémnek.Amúgy szerintem 14 hónapos baba mindent ehet már.Dió,mogyorófélék,méz és aprómagvas gyümölcsök kivételével.
Én régen a cumisüvegemből ittam az összeturmixolt húslevest, most meg a védőnők mindentől tiltanak.
Hozzá kell tennem én is inkább egy aggódó anyuka vagyok és én is inkább mindent később adtam a gyereknek. Bár 2 éves kora után, már mindent kapott.
Az én fiam 2.5 éves és már evett gombát, mondjuk csirkecomb töltelékében, jól megsütve, de az ég világon semmi baja nem volt :)
Gyereke válogatja.
Peti pl. anno ugy felfújodott a körtétől mint egy léggömb, míg a többi gyerek vígan eszegette és semmi bajuk nem volt tőle .)
Szerintem 3 éves korátol adható biztonságosan, akkorra érik meg a gyermek emésztése erre a nagyon nehezen emészthető ételre. Ezt a gyerekorvos mondta. A fiam 2,5 éves, már adtam neki egyszer ás bizony nagyon megviselte a pocakját. Jobb az óvatosság.
szia
nekem a védőnő azt mondta, h nehezen emészthető a gomba, ezért a 2 éves múlt gyerekemnek is csak nagyon apróra vágva adjam, ha adok.
Szia!Én úgy tudom,hogy gombát semilyen formában nem ehet a gyerkőc 3 éves koráig!A fiam 2 évesen evett először és egész éjszaka sírt a hasfájástól!
További ajánlott fórumok: