12 hetes kismama hol fürödhet? (beszélgetés)
Kedves Gyöngyvirág! Magam is jelenleg 12hetes kismama lévén utánnajártam a témának, és ahol szívesen fürödnél nem terhesen, ott terhesen is nyugodtan úszkálhatsz! 1 dolog nem szerencsés; hosszú időt meleg vízben tölteni, mert nem tesz jót a babukánknak, ha a magzatvíz felmelegszik. Mi a múlt 7végét a lellei strandon, sokszor a vízben töltöttük,szuper volt! A babád akkor érzi jól magát ha az anyukája is. Jó pancsolást!
Szia, én a második babómmal voltam kb. 12 hetes terhes amikor a Balcsin voltunk, nem lett semmi gond, bár az igaz hogy inkább többször és keveset voltam egyszerre a vízben. Szerintem a Balcsira nyugodtan elmehettek.
csakis tengerben. afölsoroltak közül sehova sem tenném be a lábam.
mármint a vízbe. :-)
az Omszki tóban, Lupa tavakban tilos a fürdés. tavaly csak négyen fulladtak meg ott.. mondjuk én is inkább a természetes vizeket szeretem, de ezek tényleg veszélyesek lehetnek,meg még büntetnek is miattuk.
A bányatavat csak azért nem szeretik a dokik,mert a kitermelés során sok minden belekerülhetett és sok idő amíg az kitisztul belőle.
Mindig mondják hogy hol milyen a víztisztaság!:-)
Én tavaly voltam kismama és hiába szeretek úszni nem mentem sehova sem.
Szerintem kérdezd meg a dokidat mégis csak ő ismer téged.
Ha ő azt mondja mehetsz akkor menj ha nem nem.Még tanácsot is fog adni.
Nagyon meleg van és minden strand,Balaton...zsúfolásig van.
Mennénk, de arra nem futja :) Max. a magyar tengerhez :D
Szimplán érdeklődtem, akkor még bányatóra mentünk volna. És leszedték rólam a keresztvizet is, hogy miért nem jó nekem a fürdőkád, miért veszélyeztetem mindenáron a babámat. :(
Canestennel nehogy bekend magad!!
Én egyáltalán nem ajánlom!
Fürdést én is komolyan csak a tussolást ajánlom!
Sose tudhtaod, nincs e egy picikét megnyílva a méhszájad,Isten őrizz!!!
Szerintem menjetek el nyugodtan bárhová fürödni, de te szerintem csak tussolj, és pihizz az árnyékban.
Sziasztok!Én jártam úszni terhesség alatt strandra,medencébe...hűvösebb vízbe.De voltam a balcsiba és a Tisza tóba is megfürödtem.
Strandon a vízforgatós medencét ajánlanám:-)
Azt a Canestenes dolgot én nem találom valami jónak:-/Legalábbis nem hallottam még hogy megelőzésre használják.
Miért cincáltak szét? Basszus, ilyen melegben mindenki csak szenved, persze, hogy vízbe vágyik.
Szegény babókám is csak kínlódik:(
Köszönöm mindenkinek, akad bőven pro és kontra. De legalább Ti nem cincáltok szét! :)
Nekem azt mondta a doki annó,hogy fürödhetek,ahol akarok,de az utolsó 6 hétben csak zuhany!
nem tudom,most mi a divat,de egy biztos:Vasárnap strandon voltam,és rengeteg kismama lubickolt a vízben!
Szia!
Én ugyan már idősebb terhes voltam amikor a Balcsiba egyett úsztam illetve a Szelidi tóba. Nekem az orvosom azt mondta, hogy a Balcsi nem gond.
Gyógyvízben, strandon szigorúan tilos! Természetes vizekben ok. Tenger kifejezetten jót tesz, de csak rövidebb időre.
Nekem mind a várandósságom alatt azt tanácsolta az orvos, a védőnő és a szülésznő is, hogy csak zuhanyozni, fürödni még kádban sem, nemhogy medencében vagy tóban. A gyógyvíz kimondottan tiltott volt.
Mondjuk mindenkinek saját döntése...
Én tuti nem mennék sem strandra, sem nyílt vízbe, és ennyi...
Inkább természetes vizekben.
Ja, főleg, ha bele van dobálva gumiabroncstól kezdve bármi...
Én 10 hetes terhes vagyok.
Hát inkább Balaton, mint akármelyik strand
Én télen voltam 12 hetes, nem merült fel ez a kérdés:) Viszont medencébe semmi pénzért nem mennék a fertőzések miatt, csak nyílt vízbe. Nekem annó pedig a dokim javasolta az úszást terhesség alatt, Canestenes tamponnal...Szerintem, ha zárt a méhszájad, valamelyik tisztább tavat megpróbálhatod. Én végig zárt voltam, és sokat fürödtem otthon kádban, még a vége felé is, és semmi bajom nem volt:)
MIkor én télen 12 hetes voltam, megkérdeztem a dokimat, hogy gyógyvízben lehet-e fürdeni és azt mondta, hogy igen, mert a baba nagyon védett helyen van. És az nagyon meleg víz volt. Viszont egy igényes hotelben volt Egerszalókon, ahol a higiéniai feltételek sokkal jobbak mint pl egy strandon. Nem kaptam el akkor semmit, de én inkább nem javaslom a fürdőzést, mert azóta bár vízben nem voltam mégis kaptam el valahonnan fertőzést. És a fertőzések sokszor vetéléshez vagy koraszüléshez vezethetnek. Azt a pár hónapot ki lehet bírni, max otthon a kádban egy kis hűvösebb vízben fürdenék a helyedben. Ma már egy kicsit felelőtlenségnek tartom, hogy akkor fürdőztem, mert a szerencsén múlt, hogy nem lett semmi bajom.
A természetes vizek folyamatosan tisztulnak és cserélődik a vizük. A strandokra meg vagy odafigyelnek vagy nem...
Szerintem a nyílt vízbe is ugyanúgy belepisilnek egyesek, sőt...ott többminden van bele is dobálva, mint egy strandon.
A Balcsi meg...hát én már nem terhesen sem mennék bele, az is milyen retkes lett az évek során.
Én nem kockáztatnám semmivel a terhességem, ill. a babámat. És nem is teszem. (37. hétben vagyok)
Nálam semmi gond nem volt, pedig az uccsó 3-4 hónapot szinte végig nyaraltuk, wellnesseltük. :)
A dokim szerint csak koszos, rossz vízminőségű és thermál vízbe nem szabad, sőt, még javasolta is az úszást.
Van amúgy kismama úszás, ellenőrzött uszikban is.
Nekem anno azt mondta az orvosom, hogy minél nagyobb a víz, annál jobb. A legjobb a sós tengervíz, abban nem él meg semmilyen emberi baktérium, a következő, szintén még rendben lévő a Balaton északi partja, a déli part már picit neccesebb, de belefér, kisebb tavakat nem javasolt, a medencéket pedig egyáltalán nem.
Szerintem jobb, ha kismamaként nem mész nyílt vízbe.
További ajánlott fórumok: