10 kérdés a lézeres látásjavításról (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: 10 kérdés a lézeres látásjavításról
A természetes "romlás"(öregedés) maga "+"-os irányú.Pláne,ha az ember szeme eleve nem is egészséges ezirányba...Úgyhogy én azt gondolom,hogy illene beszélni arról,hogy ""+"-os szem" esetén az eredmény max.félév (anatómia...)és minden a régi!
Én azt gondolom illene...
"-"-osoknak szerencséjük van...
Érdeklődnék, hogy mit jelent a 4D-s lézeres kezelés? A legutóbbi cikkben említették.
Köszönöm!
Nagyon jó ilyen jó történetet hallani!
Köszi
Mi 5 éve csináltattuk a páromnak a szemét, aki kontaklencse nélkül, már nem is látott. 190 ezer volt szemenként, ez volt akkor majdnem a legdrágább eljárás, de ezt ígérték a legkevésbé macerásnak. 1 napig volt nyűgös, azt a napot majdnem végig aludta, 3 nap után már visszaállt dolgozni és nem fájt neki.
Azóta is nagyon jól lát, jobban mint én, nagyon örülök, ez volt életünk egyik legjobb befektetése.
Csajok!
Az a lényeg, hogy az ár az eljárástól függően változik, a klinikák árai közt általában nincs nagy különbség.
Először úgy is el kell menni a vizsgálatra, mert valóban nem mindenkinél lehet bármelyeik eljárás.
A látásjavító műtéti árak: Sasszem PRK 129.000 Ft.
Sasszem INTRALASIK 229.000 Ft szemenként.
Sajna nem én döntöm el melyiket szeretném...magas dioptriánál más a kezelés mint az alacsonyabbnál.Sok dolgon múlik,milyen állapotban van a szem stb...mindenkinél más.
De nem akarok vitázni:)
Szia.
Kértem tájékoztatókat a műtét ára-szemenként- 108 és 180ezer Ft körül van.Ez nagyon nagy eltérés....
Azért "válogatok" mert -11dioptriás a szemem,szóval nem "szépészeti beavatkozás" céljából szeretném műtetni:)
Megbízható helyet keresek,mert megvakulni semmiképp sem szeretnék:)
Köszi az infót,számomra ez kecsegtetően hangzik:)
szia!
én azért írok mert pl nem tudom mi az ami számodra olcsónak tűnik de én is az olcsóbbat választottam
aminek csak a gyógyulási ideje volt hosszabb szerintem ennyi volt a különbség.
ennek már 5 éve és annak ellenére műtettem meg hogy a szemészem minden évben azt mondta ne..
Csak épp már -7,5 ös volt és szerettem volna tudni milyen az élet szemüveg nélkül,csak egy kicsit.
Szóval Pesten meg is vizsgáltak és 0,5 öt ígértek.
Sikerült 4 évig annyi is maradt!
most 1 es szemüvegem van és a szemészem aki azt mondta ne menjek minden évben azt mondja hogy megérte..
a szemüveget is én kértem és nem is hordom állandóan.
Tehát ez volt az akkori legolcsóbb szemműtét.
üdv
Sziasztok.Nekem 8 éve műtötték a szemem Szegeden. Otthoni szemészorvosom tanácsára először csak az egyiket. A műtét alatt az érzéstelenítés miatt semmit nem éreztem, de utána kb 4-5 napig fájdalomcsillapítókon éltem. Az eredmény nem lett 100%-os, kb fél dioptria rajta maradt, de csak az fölött végeznek korrekciós műtétet. 5 évig van garancia, kb 5 év után kezdett még jobban romlani. Most -1,5 dioptriás lencsém van rá, sajnos ritkán tudom hordani, mert bevérzik tőle a szemem, annyira dörzsöli.
A másik szememet végül nem műttettem meg, így az -4,5 dioptriás. A 2 szem közti nagy különbség miatt nem hordhatok szemüveget, úgyhogy általában 1 lencsével vaksiskodom. :(
Szia!
Nézd meg a "Lézeres szemműtét" fórumot, ott eléggé kivesézgettük a különböző eljárásokat.
Rengeteg a tapasztalat is:)
Sziasztok.Már egy ideje nézegetem a klinikákat,hol mennyibe kerül a műtét.Szédületes hogy milyen ár eltérések vannak.
Ha túl "olcsó" akkor azon agyalok hogy miért csak annyi,ha meg túl drága akkor azon hogy mennyivel jobb?Mert a látásomról van szó...
Ha valakinek van tapasztalata írjon:)
Végre egy pozitív hozzászólás:)
Egyébként én is csak jókat tudok a műtétről-ill. a klinikáról, ahol én voltam- mondani, de hát én még igen fiatal műtött vagyok..., két és fél hónapos.
Hát igen és így egyáltalán nem jó reklám az Optimumnak, sőt, annak is elmegy a kedve, aki idáig játszadozott a godolattal...
Nem értem, miért nem reagálnak egyetlen hozzászólásra sem.
Akkor vajon mi lehetett a céljuk ezzel a cikkel?
Sziasztok!
Tíz éve nekem is volt egy lézeres szemműtétem.
Kb. két évig tökéletesen láttam. Azután egyre jobban és jobban romlik a szemem. Most már 4,5 szemüveget kell olvasáshoz és 2,5 szemüveget kell állandóan hordanom. Szerintem nem érte meg. Ez a két évi tökéletes látás egy kicsit drága volt.
Ugrás a teljes írásra: 10 kérdés a lézeres látásjavításról
További ajánlott fórumok:
- Lézeres látásjavító kezelés - saját tapasztalataim
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Volt már valakinek látásjavító műtéte?
- Látásjavító szemüvegek, tényleg hatásosak? Ezen kivül milyen látásjavító módszereket ismertek?
- A tejnek valóban vannak látásjavító hatásai?
- Mennyibe kerül most a lézeres látásjavító műtét, minden vizsgálattal együtt?