1-2 % esély Down-szindrómára (beszélgetés)
Nálunk olyan csúnya eredmény jött ki, hogy 1:7-hez!
nem tévedés, 1:7!
Amniocentézis majd egészséges kisbaba született!:)
Nyugi, nem lesz baj!
BUÉK neked:)
Sziasztok. Tegnap megvolt az amniocentézis, nem fájt, csak amikor kihúzta a doktornő a tűt. Az elég kellemetlen volt.
Nem tudom milyen színűnek kell lennie a magzatvíznek, az enyém sárga volt.
Viszont előbb megnézték ultrahangon a babát, az orrcsontja most normális méretű, a kisujjon még mindig csak 2 ujjperc látható, viszont van egy új dolog: a jobboldali szí kamrában két echogen fokusz látható.
Azt olvastam erről, hogy sok babánál előfordul és negatív amnio eredménynél nem kell vele foglalkozni, viszont más eltérések mellett utalhat Down szindromára. :\
Rákérdeztem a doktornőtől, hogy jobbak-e az esélyek így, hogy az orrcsont látható. Nem mondott rá semmit. Azt mondta, az amiocentézis 100%-os eredményt ad. Hát...nem nyugodtam meg.
4 hét múlva kell visszamenni, de ha pozitív az eredmény, 2 héten belül telefonálnak.
Ne sajnáld hogy érintett vagyok a témában!Én sem sajnálom!
Sokat kell foglalkozni a gyerekekkel,és nem elhinni az összes negatív dolgot amit mások mondanak/írnak.
Én azért nem nevezném önzőnek azt a szülőt, aki megtart egy olyan babát, akinek (kis/nagy) eséllyel Down szindrómája van.
Ez felfogás kérdése, teljesen szubjektív.
Én az életet csodának tartom, ajándéknak, ezért nem venném el a lehetőséget tőle.
Egészséges ember is lehet boldogtalan, a boldogság nem feltétlenül egészség függvénye.
Nyilván nem örülnék neki, és nagyon nehéz lenne látni az esetleges hátrányos megkülönböztetést, ami néha érné, de én nem vetetném el, hanem próbálnék tökéletes életet biztosítani neki.
Drukkolok, hogy minden rendben legyen!
Azt írtam, (ami igaz), hogy a down szindrómások mindegyike valamilyen fokban értelmileg sérült.
Szerencsére a te gyereked az enyhébbek közé tartozik.
De ez előre nem tudható.
Ahány ember annyi féle ugyanígy a down szindróma is más és más de hogy teljesértékű ember sosem lesz az ugyanúgy igaz.
Nagyon sajnálom hogy érintett vagy de sokan ha előre megtudják nem vállalják az ilyen gyerekeket
Es teljesen érthető így is lehet később is bármi probléma ne indítsuk már készakarva egy csemetét egy betegséggel!
De vannak önző emberek csak arra nem gondolnak ha ők nem lesznek mi lesz a gyerekkel!?
Kedves Aszparagusz!
Neked down szindrómás a gyereked hogy ezeket írod,vagy csak azt tudod amivel mindenkit riogatnak?A kisfiam 10 éves lesz,down szindrómás.Szegregált iskolába jár,enyhe értelmi sérültek közé.Az osztály egyik legjobb tanulója!
Sőt még boltba is jár vásárolni!
Érthető.
Drukkolok!
További ajánlott fórumok:
- Szemem fénye - avagy egy Down-szindrómás kisfiú
- Lehet Down-szindrómás?
- 19 éves Down-szindrómás, mozgáskorlátozott fiam kaphat-e valamilyen kedvezményt repülőjegyre?
- Közepes kockázat Down-szindrómára
- Milyen társasjátékot ajánlotok egy 14 éves Down-szindrómás fiúnak?
- Hogyan készítsük fel a Down-szindrómás gyermeket az életre?