Zuhanyzás után ti mennyire melegszetek fel? (beszélgetős fórum)
megfagyok (semennyire);)
hideg vízzel zuhanyozok.
Köszi!
Ezek szerint egészséges vagyok:)))))
Majd megvizsgálom nyáron is!
Ez a hideg has fura egy jelenség. Mert majd tapizd meg a hasad rekkenő meleg nyárban (az ember önkéntelenül is megteszi, amikor hazaérve kicsit még vetkőzik is), az izzadtság alatt hideg a pocakod! Van, aki szerint a régiek azt mondták, hideg has és meleg láb az egészséges.
Gondolom, talán a hajszálerek száma és a bőrhöz való közelség is beleszól ebbe, nemcsak a szövetek milyensége.
"Ahol vékonyabb a bőr alatti zsírréteg (ami hőszigetelő) ott maga a bőr hamarabb lehűl."
Ez nem igaz! Nekem pont a hasam szokott hidegebb lenni fürdés után (tegnap végig tapiztam magam:))), és van ott azért egy kis háj:) A térdemen nincs és mégis melegebb, viszont a dekoltázsomon sincs és ott is hidegebb. Tehát lehet még is igaz, vagy még sem, de nem tudom:)))
egyébbként a hosszu haj nem a macsó férfiak jellegzetes viselete!
igen jól irta Guruljka: nem a spraydtől leszel macsó,csak illatos!
a macsó belülről fakadó kisugárzás,és kinézet!
ápolt gyönyörü haj!
HAJ! HAJ!
azta-paszta cipőpaszta,ne flörtöljetek egymással!
Moondaemon,te meg ne szédelegj,mert nem lesz aki elkapjon!
Zsuzsó mama
Nagyon fiatalok vagytok még... :-D
Egy igazi férfira nem kell illatszer.
A saját, tiszta testének az illata, az az igazi.
Az igazi macho, ezt a netről másolom:
---A macho kifejezés általában egy férfias összképre utal, amibe beletartozik a kinézet, a viselkedés és a testi erő, valamint egy kis plusz is, ami nélkül a felsorolt tulajdonságok fabatkát sem érnek, ez pedig a belső kisugárzás.
Az aztékok késő leszármazottainak nyelvén a macho szó jelentése: „valaki, aki utánzásra méltó.” ---
Hangsúlyozom azt a bizonyos belső kisugárzást. Ha ellenszenves a férfi valami miatt, akkor csupán a deója nem fogja vonzóbbá tenni, sőt még inkább taszít.
Engem nem zavar ....
:o))
Én nem tudom, mert zuhanyzás után jól megdörgölöm magam a törülközővel, utána felöltözöm.
Nem tapogatom magamat, mert akkor megfáznék.
Egyébként meg én sem értem a kérdést, mert ha nem fázol, akkor nem tökmindegy, melyik testrészed milyen hőmérsékletű?
A megfejtés egyébként sima fizika.
A párolgás hőt von el. Azaz hűt.
Ahol vékonyabb a bőr alatti zsírréteg (ami hőszigetelő) ott maga a bőr hamarabb lehűl.
De arra vigyázz, hogy én megszállott natúrillatista vagyok! Ha már kitaláltak ilyen fogalmat. De nyilván lejön a megnevezésből, hogy én bőrpárti vagyok.
Bár aztán vannak kivételek...:)
Bőr csere?:)
Na, jó. Bocsi. Nem értjük, úgy tűnik. Nekem, ha hideg a bőröm, akkor fázom (bár az nagyon ritkán van, az öregapám jegesmedve volt, ezt mondja a férjem), ha meg meleg, akkor melegem van, vagy pont jó.
Az kettőnek az ellenkezőjét nem tapasztaltam.
De bakker nem is didergek, leírtam, hogí ki vagyok melegedve....
Kádban is ugyan ez van!
További ajánlott fórumok:
- Kit mennyi idő után vitt haza a barátja? És mennyire fontos ez?
- Mitől alakulhat ki zuhanyzás után bőrviszketés?
- Mennyire tudod feldolgozni, ha a halál után nincs semmi?
- Miért energiatakarékosabb a zuhanyzás, mint a kádban való fürdés?
- Mi egészségesebb/praktikusabb/jobb? Az esti, vagy a reggeli zuhanyzás?
- 2, 5 éves gyerek rászoktatása zuhanyzásra