Zsuzsi répatortája recept
A Zsuzsi répatortája hozzávalói:20 deka vaj
35 deka liszt
1,5 deka sütőpor
25 deka cukor
1 csipet só
3/4 teáskanál kardamon por
2 késhegynyi szegfűszeg
2 teáskanál fahéj
25 deka darált mandula
1 citrom reszelt héja
25 deka nagyon finomra reszelt répa
4 tojás
A Zsuzsi répatortája elkészítési módja:
Vajat lassan felolvasztani, külön tenni. A liszthez keverjük a sütőport, cukrot, sót, kardamon port, szegfűszeget, fahéjt, mandulát, citromhéjat. Jól összekeverni szárazon, majd bele a reszelt répát. A közepébe lyukat vájni, beleönteni az olvasztott vajat és a felvert tojásokat. Fakanállal összedolgozni (jó ragadós). Kivajazott, kilisztezett formában, 65 percig 180 fokon, alulról a második helyen sütni. Sütőpapírral is lehet. Dupla adagnál másfél órás sütéssel kell számolni. Kb. 30 centis sütőre, vagy 28 cm átmérőjű tortaformára. Duplájára feljön, de utána visszaesik kb. a 2/3-ra,
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hoxa, 2010. febr. 27. 20:29
A zsuzsi répatortája elkészítési módja és hozzávalói.