Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zsuzsi répatortája recept

Zsuzsi répatortája recept

A Zsuzsi répatortája hozzávalói:
20 deka vaj
35 deka liszt
1,5 deka sütőpor
25 deka cukor
1 csipet só
3/4 teáskanál kardamon por
2 késhegynyi szegfűszeg
2 teáskanál fahéj
25 deka darált mandula
1 citrom reszelt héja
25 deka nagyon finomra reszelt répa
4 tojás


A Zsuzsi répatortája elkészítési módja:
Vajat lassan felolvasztani, külön tenni. A liszthez keverjük a sütőport, cukrot, sót, kardamon port, szegfűszeget, fahéjt, mandulát, citromhéjat. Jól összekeverni szárazon, majd bele a reszelt répát. A közepébe lyukat vájni, beleönteni az olvasztott vajat és a felvert tojásokat. Fakanállal összedolgozni (jó ragadós). Kivajazott, kilisztezett formában, 65 percig 180 fokon, alulról a második helyen sütni. Sütőpapírral is lehet. Dupla adagnál másfél órás sütéssel kell számolni. Kb. 30 centis sütőre, vagy 28 cm átmérőjű tortaformára. Duplájára feljön, de utána visszaesik kb. a 2/3-ra,


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zsuzsi répatortája elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook