Zsíros korpa baktérium (beszélgetős fórum)
Nekem is zsíros korpám van, én most vichy dercos-t használok, mellé pedig herba vita hajszeszt zsíros hajra. Eddig jónak tűnik, nem viszket a fejem, úgy mostam meg 3 nap után, hogy nem kellett állandóan vakaroznom, és a kis varok is elmultak a tarkómról.
Sziasztok. Olcsón megválnék egy vital erbum fejbőrtisztító /f+s család tagja /, mert én úgy döntöttem, mégsem akarom használni. Nagyon pici hiányzik belőle, és tényleg olcsón odaadom, eredeti ár feléért, ha valaki ezt használja.
A tojás biztosan jó, azt nem tudom, hogy a növekedésre hogy hat, de fényes és puha lesz a haj az biztos. Nem a Rougj-t használom, mert nem lehet kapni a környéken sem, hanem az S+L Hair Active-t. Árban ugyanaz.
Értem, akkor te most a rougj schiuma lavante-t használod fejbőrtisztításra, ugye? Nekem a márka mindegy, csak tüntesse el a baktériumot a fejemről..:( Ráadásul az áruk is hasonló, szóval ha szerinted jobb, akkor én is inkább ezt próbálnám ki.. :) Plusz egy ricinusos-teafaolajos mixet a táplálásért :)) Azt olvastam, hogy van, aki tojássárgáját is kever hozzájuk, neked mi a véleményed?
Nekem ami még tetszett a Dr. Immun hajszesz, de ez a zsírosodásra és hajnövekedésre hat, viszont nem a zsíros korpára. Ha az nincs kiirtva, akkor nem hoz a hajszesz sem gyógyulást, inkább a regeneráció idején nagyon jó.
a La Roche családnak van zsíros korpára való samponja is, azt is használtam, de csak 1 flakonnal, nekem nem tetszett, vagyis magában nem ért semmit.
Szerintem úgy, ahogy a samponhoz is elég néhány csepp, pakoláshoz is. Én speciel a ricinushoz szoktam tenni, illetve mosás után 1 liter vízhez 6 csepp és az az utolsó öblítés. Dr. Müllert ajánlom, az tuti 100%-os. Egyébként nagyon erős a teafa olaj, ezért elég néhány csepp.
Lenne még néhány kérdésem: ezek közül melyik termék az, ami használ?
[link]
(Illetve volt valaki, aki az olcsóbbakat használta /a fórumban említettek közül/ és mégis segítettek a hajhullásán/hajvisszanövesztésben?)
Valamintmégegy fontos kérdés.. ahogy olvasgattam a témában,nekem az jött le, hogy alegfontosabb, hogy ezt a baktériumot kilőjük egy jó kis fertőtlenítéssel a fejbőr felszínéről éscsak utána érdemes speciális sampont/balzsamot stb. használni, ami meg a hajhagyma körül öli meg a bacit. Namármost, olvastam, hogy a teafaolaj hatékony fertőtlenítő és szeretnék venni 100%-ékosat, denem tudom, hogy higítsam úgy, ha PAKOLÁST szeretnékbelőle csinálni és nem pedig samponba keverni. Ötletek??
Köszi a választ, igen,engem is érdekelne a ricinusolajos dolog, mert a hajvégeim meg nagyon szárazak (nyilván, mert bármilyen vitamint szedek, az nem jut be a hajamba..:S) és egyolajos pakolás biztos sokat segíthetne rajta~ :)
Szia! Én két hónapja használok fejbőrtisztítót sampon helyett. Eddig még nem csökkent a zsírosodás,viszont én úgy gondolom, hogy adok neki 4 hónapot. A hajam visszanövesztése viszont jól megy, elkezdtem ricinusolajat használni pakolásként, van fórum is, ha érdekel de naplót is vezetek róla. A hajhullás (kop-kop) elkezdett csökkenni. Ja és elkezdtem ezüst-kolloiddal is fújkálni a fejbőrömet(kb. 3 hete), meg hetente 1-2-szer iszok is 15 ml-t. Jelenleg itt tartok, nagyon sok friss hajam van, én bízom a gyógyulásban és próbálkozom. :))
Sziasztok! Azt hiszem nekem is zsíroskorpám lehet (a hajtőm irtó gyorsan zsírosodik, ha megvakarom kicsit korpás, amúgy nem ja és ISZONYATOS mennyiségű hajam hullott ki az elmúlt 1-2 évben.. :(
Sokmindent ajánlottatok itt többen is, de szerintetek melyiket lenne érdemes először kipróbálnom??? Olyan kéne, amitől vissza is nő a hajam és nem csak megállítja a hajhullást!
Köszi előre is a segítséget!!! :)
Akkor, tényleg beszerzem a jövő héten! :) köszi!
szia. semmilyet. ehhhez nem kell a fejbortisztito a hajat is jol tisztitja,
A fejbőrtisztító mellé milyen sampont használtál?
Na, ezt meg én nem ismerem.
nem azt nem ismerem. rouge shiuma lavente
hát erre csak egy valamit tudok mondani ne sajnáljátok már azt a 2500 ft.ot a fejbortisztitora higgyétek el nagyon jo..nekem is ez segitett
Akár olajozhatom is?, Én kb 1 éve keverek teafaolajat a samponba, és nem igazán használ. Viszont a vége tényleg száraznak mondhatóó
teafa olaj egy kicsi!!! a samponba tokéletesen eltávolitja és fertotleniti a fejbort de vigyázz mert szárija a hjvégeket oda boségesen tegyl balzsamot
Látom mindenki kihalt innen, jó nektek, hogy nincs már gond. Nekem van, voltam hétfőn mikrokamerás vizsgálaton és egyértelműen zsíros korpám van. Természetesen fel lett ajánlva a havi 13 000 Ft-os kúra több hónapra előrevetítve. Egyenlőre nem szánok rá ennyit, vetten La Roche zsíros korpára való sampon gélt. Próba...
Ezt a márkát lehet kapni gyógyszertárban, vagy drogériában, vagy csak neten?
Találtam valamit ( megint :)
Ha hajmosás elõtt egy maroknyi szódabikarbónát dörzsölünk a száraz fejbõrbe, megszabadít a korpától.
" csaktermészetesen " oldalon. Sok egyéb..
Sziasztok!
Aki használta a naturlandos detergens sulfuratum-ot hány használat után látott javulást? Mert nekem a második mosás után jelentősen csökkent a korpa, de most fél órája megmostam és megint viszonylag sok van a fejbőrömön, holott mosás előtt alig éreztem valamit. Tapasztalatok?
Külsőleg, belsőleg. De ha ez is festi a hajat, legalább nem árt annyira neki.
Szerintem, ha a teafaolajos pakolást teszed a fejbőrre, és rajtavan legalább fél, de akár 2 órán keresztül, ki tudja fejteni a hatását.
A sampont azt max 5 perc után lemossuk. Azt az időt kevésnek tartom.
Továbbá ha már mosni kellene hajat, és nem marad a köröm alatt zsíros korpa mikor kicsit megvakarod, illetve jóval kevesebb, már van haszna.. Így fel tudod mérni te saját magad jó - e ez a szer...
Sziasztok!Én a céklát reszelve,almával,mézzel szeretem enni :)
Sziasztok!
Köszönöm a sok jótanácsot, aranyosak vagytok!
Köszönöm a teafaolajos tippet, most azt használom egy ideje, meg vettem teafaolajos sampont is, és egész jó.
Nina 89!
Nekem is szerintem pont ezt a drága kúrát ajánlotta a hajgyógyász mikor kiderült, hogy ez a baj.Az a baj, hogy nagyon drága.:-( Ezért is próbáltam valami mást keresni, ami esetleg hatásos lehet.
Remélem segít a problémádon ez a drága kezelés.
Találtam valamit. naturszigeten
A sokoldalú cékla
" Szépségápolás a konyhából
Már ük-ükmamáink is nyers cékla darabokkal dörzsölték orcájukat, hogy szép rózsás legyen. Ez a módszer ma is segít visszaszerezni a halovány arc pírját. Ha pedig a nyers céklát lereszeljük, összekeverjük tejfellel és maszkként felvisszük az arcra, hagyjuk megszáradni, majd hideg vízzel leöblítjük, bármilyen típusú bőr frissé válik tőle.
Korpás vagy zsíros hajat mossunk meg a cékla levelének főzetével, amely nem csak ezektől a kellemetlenségtől szabadít meg, de még az esetleges tetvektől is. "
Sziasztok!
Én kb 1hónapja voltam hajgyógyásznál és meg is állapította h ez a zsíros korpa bacim van. Ajánlott egy kúrát (elég drága), amit 1hónapig kétnaponta kell elvégezni. Hát eddig tök jó (lekopogom), de kíváncsi leszek ha visszamegyek mit mond, hogy áll a fejbőröm, meg remélem hogy ez tartós eredmény lesz, nem csak addig tart, amíg ezeket a termékeket használom!
További ajánlott fórumok: