Zsibbadás nyaktól lefelé (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Kedves Kati1977 kiderült, hogy mi okozza a tüneteket, ha nem tudni, hogy SM-e?
Mindenkinek gyors gyógyulást kívánok, aki bármilyen panasszal küzd!
Több mint 2 év?
És MS?
Kitartást!
Panaszaid vannak?
Sziasztok!
2019. októbere óta most talán meglesz a diagnózik, most 2022 januárban MRI-m és azóta +2 MRI vizsgálatom volt. amit eddig igazolt az MRI SM lett.
Sziasztok!
neurogerlon oldatos injekcióról tudtok valamit mondani? jó-e vagy mikor kezd el hatni ???
Szia! voltam röntgenen sem nincs sérvem.
Most írtak fel neurogerlon injekciót most azt kapom.
Ma kaptam meg az elsőt egyenlőre semmi változás :(
Év elején csak egy szoknyát szerettem volna felvenni,a földön landoltam,rá egy hétre semmi extra ugyanez csak masik oldalba nyilalt,föld,menni se bírtam.
Jó mondjuk nekem betette a kaput az autóbalesetünk,mert a csípőmből letört egy darab az valahol ott van..nem gyerekjáték ez...pláne mikor sokszor félig ülve tudok aludni,meg nem tudok fordulni..
Lumbálták és után már béna volt, és soha többet nem állt lábra...
Valószínű, hogy rossz helyre szúrtak.
Lumbálástól került tolószékbe? A gerinccsatorna hosszabb, mint a gerincvelő. A gerincvelő vége lófarok szerű köteg, amely "mozog" a gerinccsatornában. Ahová a lumbálpunkciós tűt szúrják, ott már nincs velő, maximum a tű hegye hozzáér a "lófarokhoz", de az elmozdul, nem tud károsodni.
Ott valami más történhetett
Én ilyet nem engedtem. Volt ismerősöm, aki egy ilyen vizsgálat miatt került tolószékbe. Én nem akartam....
De nekem röntgenen is látszott a probléma...
Nekem azt mondta a dokim, hogy ha a combom belső fele zsibbad, akkor azonnal műteni kell, mert indul a bénulás.
A hátsó részen lévő érzéketlenségen nem aggódik...
Van az amikor inkább nem kellene megszólalnod!
Az idegszál nem csípődik be, csak ezt mondják.
Az idegszál megnyomódik, vagy nyomja valami egy ideig, de be nem csípődik, hiszen, akkor elvágná egy idő után.
A fájdalom nem ettől van, hanem attól, hogy a hirtelen erős fájdalomtól félve az izomzat egyre görcsösebb lesz, ami egyre jobban fáj.
Ha valakinek gerinc problémája van, akkor annak a tekergés tilos!
Előre le lehet hajolni, de közben nem szabad elfordulni még véletlenül sem. A legjobb a fekvő helyzetben történő nyújtózkodás, illetve az, hogy ne görcsöljön valaki, hanem próbáljon természetesen mozogni. Ezért szoktak izomlazítót adni az orvosok.
Polihisztorként lehetnél kicsit validabb.
Neurológia szakterülete az idegi eredetű zsibbadás, becsípődés, sérv.
Pszichiátria szakterülete is lehet a zsibbadás, mivel számos pszichiátriai kórképben szerepelhet tünetként.
Az alkoholbetegségben előforduló érzéskiesésekkel, zsibbadàsokkal mindkét szakterület foglalkozik
Filcike, pont azt hittem, hogy megértjük egymást. Nem bántani szándékoztam senkit, csak valami mellett érvelni, hogy az úgy nem lehet, ahogy leírta. Na, mindegy is.
Felőlem, akár idegsebészhez is mehet, vagy külföldre, hogy kiderítsék mi a baja.
Elnézést kérek,hogy mertem írni egy nyilvános fórumra.
Nem támadtam,csak megosztottam azt amit tudok.
Többet itt nem teszem.
További szép napot!
Honnét tudod, hogy nem vagyok hasonlóan tájékozott a támában, vagy esetleg még tájékozottabb.
Melyik részben állítottam valótlant?
Köszönöm szépen a felvilágosítást,csak 2 ágyéki és 2 nyakigerinc sèrv műtéten vagyok túl,közeledik a 3.ágyéki.
Én csak arra akartam rávilágítani,hogy kicsit tapasztalt vagyok eme témakörben...
Röntgen nem mutat ki semmit,nekem is azt mondták semmi bajom,keveset mozgok....kis időre rá lebénultam és ct+ mri mutatta ki mekkora a baj,kb egyből műtöttek is.
Hogy eléggé ÉRTHETŐ legyek, neked sem az egész tested zsibbadt hanem, egyik karodban, kezedben. Nem mindkettőben, egyikben, ahol érintett volt az idegszál.
Amikor nagy a baj már, bizony rettenetesen tud fájni. Amíg zsibbad, bizsereg, addig figyelmeztet a szervezet, hogy baj van, de amikor márt csempetépésig fáj, na akkor az igazi már.
További ajánlott fórumok:
- 3 napja tartó, 152/90-es vérnyomásnál normális tünet a bal kéz zsibbadása?
- Gyakran előforduló éjszakai kar zsibbadásra "ellenszert" tud valaki?
- Migrén, fejfájás, látászavar, zsibbadás, hányinger, beszédzavar. Kinek volt?
- Stressz hatására zsibbadás, bizsergés borzongás, melegség
- Mitől lehet a lábujjak zsibbadása?
- Terhesség alatti zsibbadás