Migrén, fejfájás, látászavar, zsibbadás, hányinger, beszédzavar. Kinek volt? (beszélgetés)
Most látom, hogy milyen régi hozzászólások :-)
Na mindegy.....
Szia, szívesen kitöltöm a kérdőívet.
De ne haragudj, nem bírom megállni, hogy szó nélkül hagyjam. Egy 4. éves főiskolás hogy tudja leírni azt, hogy "evvel"....talán ezzel..
Bocsi, tényleg nem okoskodás, de nagyon szúrta a szemem.
Sziasztok!
Én is migrénes vagyok. Mikor érzem, hogy baj lesz, Quarelin-t veszek be. Ha időben elkapom, akkor nem lesz belőle az a durva fájdalom, hányinger.
Ha nem sikerül időben, akkor kínszenvedés. Olyankor a Quarelin mellett jeges borogatás, és sötét kell ahhoz, hogy elmúljon.
Sziasztok!
Én nagyjából 5 éve küzdök a migrénnel, most jelenleg 4. éves főiskolás hallgató vagyok. Evvel kapcsolatban készítettem egy kérdőívet. Kitöltenétek nekem ha szépen megkérlek benneteket? Nem sok időt vesz igénybe max 5 perc, de nekem hatalmas segítség lenne :) Nagyon szépen köszönöm a segítséget: Ági
A kérdőív itt található: [link]
sziasztok!
ugyan ezek a tüneteim voltak pár napja,és ki hívtam rám a mentöket a szomszédom,azt mondta a doki migrénes roham volt,és keressek fel egy migrén rendelést!tudtok ajánlani nekem budapesten egy jó dokit?:) elörre is köszi és fejfájás mentes napot nektek :)
Örülök neki, vigyázz magadra, és ha bármi probléma előjön feltétlenül menj orvoshoz!
Ez egy jó tanács!!!!!!!!!
SAJNOS TAPASZTALAT!!!!!!
Sziasztok!
Nem szeretném elkeseríteni a fiatalságot :) /36 vagyok/ de nem fog elmúlni a kor előrehaladtával.
8 éves koromra emlékszem vissza,mikor az első borzalmas migrénes görcs elkapott.Vittek a szüleim mindenhová.Szemészet,fülészet,fogászat ,EEG vizsgálatra.
Most felnőtt fejjel találtam rá egy nagyon jó pécsi neurológusra,Ő mondta hogy ez a betegség sajnos még nem gyógyítható. Tüneti kezelésnek ,enyhítésnek a fájdalomcsillapító az egyetlen,amivel segíteni tud.
Az ára???? Borsós! A 6 szemes közel 6000ft!!! A Tb nem támogatja.Ezért én kiegészítve szedem más gyógyszerrel,mert van olyan hónap hogy nagyon kevés lenne a 6 szem.
Ja,és csak a neurológus írhatja fel,körzeti nem :(.
Szia!
Migrénre nagyon jó a fagyasztott borsó tarkóra téve(tapasztalat)
De van kimondottan migréngyógyszer, de sajnos a TB nem támogatja, mondanom sem kell, hogy nem olcsó, a nevét most nem tudom, mert én is a vizsgálatok elején tartok, csak említette az idegggyógyász.
Amúgy korral csökken a rohamok száma és intenzitása.
Én is sulyos migrénben szenvedek sajnos örökletes:( De most egy orvos haverom ajánlotta hogy menjek el a migrén ambulanciára itt pesten. Címre sajnos nem emlékszem. De után lehet nézni a neten. Állitólag egész jók a kivizsgálások, és megfelelő gyógymodot is tudnak tanácsolni, előírni..
Szándékomba áll elmenni mert amikor rám tör a fájdalom..Ti ezt jól tudjátok mivel jár ..egyszerűen elviselhetetlen.
káz=kéz
bocsi
A migrénen kívül mindegyik előfordult velem. Nem együtt, külön-külön.
A legfrissebb, ami fennáll, az a káz- és lábzsibbadás.
A legrémísztőbb pár éve fordult elő velem, amikor társalgás közben érthetetlen zagyva szöveg jött ki a számon. Egyszerűen nem tudtam érthetően beszélni.
Ez pár perc után elmúlt, azóta nem jött elő, de visszagondolva is félelmetes érzés.
A mai napig nem tudom mitől volt!
Szia!
Nekem már 6 éves korom óta van ilyen.Havonta többször is előjön.Ugyanazokkal a tünetekkel mint neked.Még 16 évesen kivizsgáltak és megállapították hogy migrén és mivel anyukámnak és mind két nővéremnek van ezért örökletes.Sose fogm ki nőni.Most 25 éves vagyok és semmit sem múltak a tünetek.3. babámat várom és mind három terhesség elején naponta többször is elő jött.Úgyhogy valszínű a hormonok is kiválthatják.
További ajánlott fórumok:
- Mi használ terhességi hányinger ellen?
- Furcsa hányinger hetek óta
- Lányok, van köztetek olyan, aki megúszta émelygés, hányinger nélkül a terhességet?
- Ha megjön 1-3 napig csak feküdni tudok hányingerem van, gyenge vagyok és szabit kell kérnem mindig. Valakinek hasonló? Tippek?
- A fogantatást követően mennyi időn belül jelentkezett a terhességed alatt hányinger?
- Szoptatás közben hányinger!?