Zöldséges rizses hús-Baka módra recept



1 kg mirelit mexikói vagy franciasaláta alap
1-1,5 kg csirkemell, csirkecomb (bőr nélkül zsírszegény) vagy bármilyen hús
70 dkg rizs
vaj kb. 5 dkg
só
bors
A Zöldséges rizses hús-Baka módra elkészítési módja:
A vajon hirtelen átsütjük a húst, majd fedő alatt kicsit megsózva, borsozva(csirkecombot forgatjuk). Mikor kis színe lesz és mondjuk félkészre sült, (nálam a csirkecomb közepe még véres volt) akkor mehet rá a zöldség, simán fagyottan, és a rizs meg kétszer annyi víz, mint a rizs, a szokásos módon. Ugyanaddig kell fedő alatt hagyni duzzadni, mint a sima rizst. Kicsit "szottyosabb" kaja, nem pereg a rizs, de nagyon ízletes!!! Ha elfogyott belőle a hús, üresen a zöldséges rizs (rizotto) is isteni!
Óvatosan, hogy le ne süljön a rizs, lassú tűzön, rázogatva, de nem szabad kevergetni!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: monyoci, 2010. ápr. 30. 14:22
A zöldséges rizses hús-baka módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.