Zellersaláta échalotes (shalote) hagymából recept
35 perc
A Zellersaláta échalotes (shalote) hagymából hozzávalói:
1 közepes zeller
4-5 shalote hagyma
1 cikk kaliforniai paprika
petrezselyem, őrölt fehér bors
só édesítő, ecet, kendermag olaj
A Zellersaláta échalotes (shalote) hagymából elkészítési módja:
A zellert megtisztítom, mosom cikkekre vágom, és enyhe sós vízben megfőzöm, kicsit bővebb legyen, mert ebből készítem a saláta levet! A hagymát megtisztítom, és vékony karikára vágom, besózom, többször átforgatom, érje a só mindenütt. Amikor kihűlt a zeller, vékonyra vágva, lerakom zeller, hagyma karika, tehetek közé apróra vágott kaliforniai paprikát, még tart a hozzávalók, és meglocsolom 1 ek kendermag olajjal, megszórom friss apróra vágott petrezselyemmel. A kihűlt levet ízesítem ecet. só, édesítő, őrölt fehér bors, majd ráöntöm a salátára. Már nem keverem össze, legalább 2 napig állni hagyom, hogy jól összeérjenek az ízek! Sült, és rántott halak mellé nagyon finom!
Ezt a fajta hagymát, sajnos ritkán lehet kapni, pedig ez kimondottan saláta hagyma, és igen ízletes!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. dec. 22. 18:06
A zellersaláta échalotes (shalote) hagymából elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.