Zakynthos (beszélgetés)
Tsilivi vagy Laganas?
Nászútra mennénk szeptember elején.
Szeretjük a jó éttermeket, nyüzsit, de pihenni is szeretnénk. Bulizni már nem járunk.
Sziasztok!
A párommal május végén készülünk Zakynthosra. Tudna valaki valamit mondani az ottani időjárásról ill. vizhőmérsékletről???
Előre is köszi!
Szia vizeszacsi!
Mi Zakynthos-ra megyünk,de busszal.Szerintem is több napra fogunk bérelni autót.Ti repcsivel mentek?
Sziasztok:)
Nagyon szép Zakyntos:))) imádom mi is voltunk ott akkor egy éves volt a kisfiunk de így is sok helyen voltunk. Navaigo :) ki ne hagyjátok nagyon széééép:)
ha valakinek kérdése van írjon nyugodtan:)
Sziasztok !Mi június végén indulunk Zakynthosra.
Vassiliskosi félszigetre.The Bay hotel.Valaki utazik akkor ?
Szia! Végre feléledt a fórum! :-)
Amúgy sajnos ebben én sem tudok segíteni, mert mi is csak júliusban indulunk Zakynthosra.
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni,hogy kb milyen árak vannak Zakynthos-on.Azt hallotam minden jóval drágább mint máshol.
Lányok! Nagyon pang a fórum! Hol vagytok?
Még nem kaptam arra választ, hogy kell-e Görögországban nemzteközi jogsi, vagy jó a magyar is?
Mi főleg amiatt döntöttönk a robogó mellett, mert Thassoson sok olyan kis öböl van, amit jóval könnyebb robogóval megközelíteni,ezért nekünk inkább ezt ajánlották.
Én is sok képet nézegettem Zakhyntosról és a teknősökről. Nagyon tetszik a hely, sok jót hallottam róla, lehet legközelebb mi is oda megyünk nyarani :)
Anetta!
Megnéztem a képgyűjteményt, tényleg csodálatos Thassos! És Zakynthosról is találtam egyet ugyanitt :-). Ezek a teknőcök és delfinek egyszerűen lenyűgöznek :-).
Az autóbérlés (Thassoson, de gondolom kb egy árban vannak a szigetek) egy napra olyan 40-50 euró, ha több napra bérlitek, akkor lehet van kedvezmény. A benzin 1 euro/liter. Plusz szokott km korlátozás leni, tehát egy bizonyos km felett fizetsz még valamennyit.
Mi inkább robogót szeretnénk bérelni,az olcsóbb is + Thassos nem nagy (140 km körbe), egy nap alatt is be lehet járni.
Mi is Tasson voltunk két éve nászúton és idén júliusban is oda megyünk :) Sokan visszatérnek, akik már egyszer voltak :)
A sziget nagyon szép, sok eldugott kis öböllel, kristálytiszta vízzel... :)
Itt egy szép képgyüjtemény róla, de élőben még ettől is sokkal szebb:
Sziasztok ! :)
Mi Tassos szigetén voltunk. Elötte Kavalában kempingeztünk néhány napot, majd átmentünk Tassos szigetére 1 hétre apartmanba. Egy szép nap motrokat béreltünk, a hegyekben eltévedtünk , órákig bolyongtunk az apró hegyi falvak között. Akkor szörnyen éreztem magam ma már csak nevetünk ezen , jó sztori a mai napig. Végül Kateriniben voltunk 3 napot szállodában. Isteni volt.
Persze a férjem emlékezett rá. 3 évvel ezelőtt Tsiliviben kiskategóriás autót (Fiat Panda klímával) 9 napra béreltünk, napi 26 euróért.
Kicsit szenvedett az emelkedőkön, de kibírta.
De örülök, hogy gyarapszunk! Puszmok, köszönöm a tanácsokat, megfogadjuk! Janula! Sajnos én még csak először megyek Görögországba (Párom másodszor, azelőtt Olympos beach-en volt), így még sok kérdésünk van/lesz. Pl. az jutott eszembe, hogy autó kölcsönzéshez kell-e nemzetközi jogosítvány, vagy már elég a sima magyar is? Erről nem tudok semmi biztos infót.
Ti mikor mentek a nyáron? És pontosan hová?