Zabkó recept


8 dl 1,5 tej
15 dkg zabpehely
folyékony édesitő
10 dkg mazsola
4 egész tojás
vanilia örlemény
A Zabkó elkészítési módja:
a tejet felforralom, belekavarom a zabpelyhet, édesitem, szép lassan főzöm. amikor sürüsödne kezd, belekavarom a mazsolát. nem kell elfőni az összes tejet. a tojásokat ketté veszem, a sárgáját por canderellel fényesre kavarom, belekavarom a tejespehelybe. a tojás fehérjét kis édesitővel kemény habbá verem. egy jénai alját kimargarinozzuk, zabkorpával beszórjuk, beleöntjük a tejespehelyhet, rásimitjuk a kemény habot, és a sütőben addig sütjük amig szép rózsaszinü nem lesz. hidegen - melegen kitünő fő étel, vagy édesség.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: danya, 2008. jan. 24. 18:16
A zabkó elkészítési módja és hozzávalói.