Whirlpool biztosítás, szervíz probléma (beszélgetés)
Termékszavatosság
Az új Ptk. vezette be a termékszavatosság fogalmát, ami azt jelenti, hogy a vállalkozás által fogyasztónak eladott ingó dolog (azaz a termék) hibája esetén a fogyasztó követelheti a gyártótól, hogy a termék hibáját javítsa ki, vagy - ha a kijavítás megfelelő határidőn belül, a fogyasztó érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges - a terméket cserélje ki.
A termék akkor hibás, ha nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
A gyártó csak akkor mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy
• a terméket nem üzleti tevékenysége vagy önálló foglalkozása körében gyártotta vagy forgalmazta;
• a termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető; vagy
• a termék hibáját jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazása okozta.
Csere esetén a kicserélt termékre, kijavítás esetén a termék kijavítással érintett részére vonatkozó kellékszavatossági kötelezettség a gyártót terheli.
Azt hiszem, hogy szinte mindent megtettél, amit lehet.
Ismerősöktől kérjél egy használaton kívüli de még működő mosógépet, mert mire ez készen lesz több hét is eltelik. Kb 8-9 éve voltam hasonló helyzetben a "csodálatos " hatodik érzékkel. A korábbi 18 éves Hajdú Energomatot kellett vissza állítani a "csodagép" helyére kb 5 hónapra mire a szakszerviz volt kedves megjavítani.
Amint lehetett más típusúra cseréltem.
További ajánlott fórumok:
- Kisállat biztosításánál milyen papírokat kell beküldeni a biztosítóhoz?
- Kötelező biztosítás
- Válthatok lakásbiztosításnál biztosítót az évforduló lejárta előtt? Megszüntethetem a biztosításom úgy, hogy nem fizetem a díjat?
- Ha biztosítani tudnád gyerekeid felnevelését anyagilag is, több/hány gyereket szeretnél/vállalnál?
- Whirlpool mosógép probléma, mi lehet az oka?
- Milyen problémára utalhat, ha a fiam laptopja 15-20 percenként újraindul? Szervizben volt, ott kitakarították. Gondolták, ennyi elég.