WC csésze legalján letapadt, kemény, sötét vízkövesedést mivel tüntessek el? Vastag réteg keletkezett már (tudásbázis)
Ez a W5 apenészre is jó. De van W5 zsíroldó, W5 fürdőszobai tisztító is, mind nagyon jó, de a ti prolmémátokra a kék flakonos a megoldás. Én hetente a zuhanykabint is azzal tisztítom át, csak ha rákenem, 5 perc után le kell mosni.
Érdekelne, használt-e? Vagy tényleg kagylócsere? Mondjuk idegenek után ....nem egy horribilis összeg, és utána már simán megy a tisztántartása..
egyszerű...veszel egy liter 20%-os sósavat valahol...ha jársz az osanban, ott is van...
aztán kiválasztod az alkalmas időszakot, amikor nem akarja senki használni a klót legalább egy órán keresztül..kesztyű, pumpa, és hajrá..lepumpálod a vizet a csészéből, hogy ne maradjon benne semmi..az utolját valami kidobható nedvszívó ruhával felszeded...aztán sósav kibont, beleöntöd az egész litert, lecsukod, és kimész.... persze az ablakok nyitva.. egy óra múlva vissza, lehúzod, és ott a hófehér csoda!
sok sikert.
Penész ellen Ultra SZAVO (vagy SAVO, mind a kettő rá van írva a flakonra).
Ami a WC-t illeti: a helyzet durvaságát megismerve nem öntenék bele semmilyen drága szert, hanem a mechanikus vakarással próbálkoznék, ecettel megtámogatva. Ha ez sem segít, akkor sajnos marad a drága csészecsere. :(
Így meg főleg kicserélném, és levonnám a kaucióból a tisztítószerek árával együtt.
Domkestos meg kefe.
Hihetetlen, hogy milyen retek emberek élnek.
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznos volt.
Albérlők után maradt a dzsuva a fürdőben amúgy, nem mi növesztettük a vízkövet :-)
Apropó, a penésszel hogy lehet elbánni? Műanyag zuhanyfülke legapróbb kis réseiben is fekete penész van. Milyen szert / praktikát tudtok ajánlani?
Én éjszakára körbenyomom zöld Domestossal, meg az aljára is és a lefolyó részébe is. Egsz éjjel ott marad, fertőtlenít,tisztít és fehérít. Aztán reggel a wc kefével átdörzsölöm, lehúzom és kész! Ragyog és jóillatú. heti 1x elég ezt megcsinálni.
nekem ez vált be.:)
Én is gondban voltam ezzel. A spar-ban lehet kapni erős vizkőoldót, nem tudom mi a neve, fehér, egyszerű kis flakonban van, kék ragasztott címkével. Ez elég erős, úgyhogy a csaphoz amikor használom, azonnal le is kell mosni, mert leviszi a csap fényét.
A wc belsejéből, ahol áll a víz, próbáld meg a vizet kiszedni. Pl Wc pumpával lenyomatod, vagy kimered, vagy bárhogy .... :D Majd önts bele egy ilyen vízkőoldót. Nagyon jó.
A csapok perlátorához szoktam ezt még használni, azonnal hat, a legvastagabb vízkövet leszedi.
További ajánlott fórumok:
- Világegyetem keletkezése? Te hogy látod?!
- A kisfiam fején két kemény dudor keletkezett
- Koszmó okán keletkezett kis sebeket mivel lehet bekenni?
- Túl nagy vádlit, hogy tüntessek el?
- Hogyan tudjuk megakadályozni, hogy a WC víztartálya ne vízkövesedjen, ha már vízköves, hogyan lehet rendbe tenni?
- Fehér kabátból a mosástól keletkezett rózsaszín foltokat el tudom valahogy tüntetni? Mit tegyek?