Volt már valakinek szív katéterezése? Mesélnél róla milyen volt? (beszélgetés)
2 het kb estem át életem 1.és remelem utolso beavatkozásán. Mindket kezemen a vénába vezettek katétert, kissé kellemetlen volt meg feszítö erzés. De nem fájt . Most itthon regenerálodom szép lassan.
33/f
Három is volt, a legutóbbi 2 nappal ezelőtt. Féltem tőle, mert most volt az első, hogy nem altattak (eddig azért altattak, mert gyerekként került sor ezekre a beavatkozásokra). Érzéstelenítőt adtak, kb. mint egy foghúzásnál. Nagyon ideges voltam, de igazság szerint semmit nem éreztem egy pár másodperces feszülésen kívül, még a monitort is figyeltem közben, pedig én az ilyenektől rosszul vagyok :)
Az aznap délután volt rossz, mert ugye nem lehet felkelni, és mivel nekem lábból volt, nem fordulhattam az oldalamra sem, a seb miatt. Éjjel viszont már felkelhettem, hogy mosdóba menjek, másnap reggel pedig levették a kötést és haza is jöhettem.
Kb. másfél órát voltam bent, de ez szerintem egyéni, nálam egy kontroll vizsgálat miatt volt, minden részletet megnéztek, ezért tartott idáig.
Nem fáj. Inkább kicsit kellemetlen. Emberelje meg magát egy kicsit. A tűt meg nem is fogja látni.
A szívkatéterezés még nem jelenti azt, hogy ki is kell maradnia a munkából. Most csak megnézik, mi újság van. Ha mégis baj van, akkor is inkább most és rövidebb ideig, mint később hosszabb ideig...
Az egészség nagyon fontos.
Nekem reggel csinálták, délután hazamehettem, pedig még stentet is ültettek az egyik elmeszesedett szívkoszorú erembe. Olyat, ami hosszú távon gyógyszert bocsát ki.
Amikor persze délutánra esett a beavatkozás, akkor másnap mehettem el.
Nekem kétszer is volt és mondhatom, nem volt vészes.
A verőérbe (vagy a lágyékiba, vagy a csuklónál) bevezetik a katétert, amiben benne van a kamera, befecskendeznek némi festékanyagot, aztán a monitoron akár ő maga is figyelemmel kísérheti, hogy mit csinálnak. Inkább ijesztő, nem fájdalmas.
A vizsgálat után pihenni kell, azért mehet a beteg haza délután.
További ajánlott fórumok:
- Mondok egy szót, mi jut róla eszedbe? Csak egy szót kérek!
- Sonoterápia az érszűkület ellen - ha próbáltad vagy hozzátartozódat kezelték már ezzel a módszerrel, szívesen olvasnék tapasztalatot róla.
- Van valakinek Sony Xperia U telefonja? Nagyon tetszik, szívesen hallanék róla!
- Mennyire veszélyes a szív katéterezés?
- Kacsa szív. Apukámnak ez van a zárójelentésére írva. Hallottatok már róla?
- Napi katéterezés...