Volt-e már valaki hasonló helyzetben? (beszélgetés)
Igen van papír róla!ezt nem értem én se,hogy gyakorlatilag 4 hónapig 2 munkahelyen volt bejelentve plusz még utána volt egy 2 hónap munkanélküli is ami alatt szintén be volt jelentve??
ez a tortenet ugy hangzik, mintha ket azonos nevu ember dolgozott volna egy cegnel, es osszekevertek az adataikat.
Ez nem elkepzelheto?
Bocsi, de ezt nem értem.
Egyrészt kellett volna kilépő papírokat kapni, másrészt a rendszerben bent kellett volna lennie, hogy be van jelentve.
Kilépő papírok nélkül nem kap munkanélkülit, mert nem tud bejelentkezni.
Ha pedig bejelentkezett, akkor a rendszer jelezte volna, hogy még van munkaviszonya.
Max utólag jelentették be, de akkor meg a munkaügyi központot értesítik, hogy munkaviszonyban állt az illető.
A kilépő papírokat megkapta?
Na akkor azokat kéne kézbe venni. Ezek után, hogy vissza léptessék, hamisítaniuk kellett, mert gondolom ő már nem írt alá semmit... Ez könnyen kideríthető. Keressetek azért egy ügyvédet, meg fog oldódni az ügy.
Ez az amire a NAV rájött, ergo ezt akarják szankcionálni.
Nyilván csődeljárást jelentettek be.
Totál rutinfeladat ez az egész eljárásjog ebben az esetben.
Szedj össze minden papírt ami a birtokodban van és ezzel menjen be a férjed abban az időpontban amikor megidézték.
Igen kapott!és mégis 6 hónapig be volt jelentve úgy tűnik :S
Most keresem a papírokat éppen,egyre jobb ez az egész...szóval.az "álbejelentése" 2009.08.21-2010.03.19 időszak.Ezt mondták az Apehnál.Viszont ő 2009 12.31-ig egy elektronikai vállalatnál dolgozott!!!utána volt ennél a bizonyos Kft-nél majd munkanélkülin!akkor már teljesen homályba vagyok most!visszamenőleg bejelentették vagy mi a szösz? de akkor munkahelye volt
Bocsi, de nem értem. Mikor eljött onnan, meg kellett volna kapnia a kilépőpapírokat.
Egyébként itt a lényeg amit lent irtam...
". Kiderült ez 2 éve volt és 6 hónapig volt annál a kft. -nél bejelentve. Na mi ekkor jöttünk rá, hogy kb. 3 hetet dolgozott ott valójában". A tényleges és a bejelentett idő között eltelt időben éltek vissza az adataival.
Mivel tanúként idézték nem kell megijedni, pláne hogy elolvastam amit irtál.
Mivel munkanélkülin volt (regisztrált volt vagy nem??? ) mert ez sem mindegy ugye, a cég felvette ezzel egyenes arányban ez azt jelenti hogy a férjed után a cégnek nem kellett járulékot fizetni.
A férjed ez idő alatt elviekben nem kaphatott munkanélküli járulékot ha nem regezett volt csak.
A történet teljesen egyértelmű, a cég nyilván visszaélt a férjed adataival. Elég hosszú lenne itt ragozni, de nem üti meg a bokáját a lényeg ennyi. Ha tudok segíteni kérdezz.
Igen el is megyünk ügyvédhez,jajj úgy hiányzott ez az egész história mint púp a hátunkra:(((
Igen ezek érdekes dolgok.Nekünk is nagyon kacifántos ez az egész ügy.
Igen ..ráadásul a kérdéseket szándékosan csavartan fogják feltenni ...
cifra sztori :S irány egy jobb ügyvédhez, minden papírral együtt! Itt még ti is megüthetitek a bokátokat és nagyon nem mindegy, hogy mit mond párod a feltett kérdésekre :S
Atyaég...miket megcsinálnak?!
Ez mondjuk tényleg érdekes , mert már eleve a tb járuléknál is ki kellett volna bukjon a történet ..mert ugye a munkanélküliből is vonják meg a jövedelemből is . Fura hogy ez az APEH-nek sem tűnt fel ..
Igen, ez nekem is eszembe jutott, hogy addig nem jelentkezhet be a munkanélkülibe, amíg nem mutatja be a papírjait az utolsó munkahelyéről.
Azt el tudom képzelni, hogy visszajelentette a kft a férjed, befizette a járulékot, amit kellett, a többit meg zsebre rakta. Bár nem vok otthon ilyen csalás témában, de sztem max ennyi jó lehetett benne.
Sajnos ha ilyet megtettek az is lehet,hogy bérpapírt is hamisítottak..nem tudom...:S Igen valahol biztos meg is vannak a papírok ma délután nekiállok elő keresek mindent.Azért is furcsa ez az egész,mert a rendszerben hogy hogy nem bukott ki hogy be van jelentve?
Lehet hogy egy ember az ő nevén dolgozott, ilyet már hallottam...
Nem akartak vkit bejelenteni a céghez mert tartozása volt és hogy ne legyen letiltása, más nevén dolgozott :)
amikor kilépett a párod akkor kapott kilépőpapírt? elszámoltak vele? szerintem első körben nem ellenetek irányul a dolog, hanem a kft ellen, viszont érdemes megkérdezni akár a munkanélküli hivatalt, hogy ez hogy van, náluk nem fut össze az, hogy tényleg munkanélküli-e az ember? bemegy akárki és adnak neki munkanélkülit??
Sajnos egyre több ilyet hallani, hogy cégek bajba kerülnek és dolgozókat vagy volt dolgozókat rángatnák elő illetve rángatják bele a tanúskodási hercehurcába. Én is azt javaslom, hogy kérjetek jogi tanácsot és aszerint tanúskodjon a férjed . Minden önkormányzatnál van ingyen tájékoztató jogász , talán ő is tud segíteni .
A párod mikor eljött nyilván kapott papirt, hogy ettől eddig tartott a munkaviszony.És miután megszünt a munkaviszony akkor be kellett hogy jelentkezzen a munkaügyi kp-ba. Szóval elvileg őt nem érheti hátrány amiatt, hogy a céget revízió alá volnják. Abban az esetben ha nincs semmilyen papirja és nem jelentkezett be a munkaügyi kp-ba,esetleg kérdéses a dolog, hisz akkor ugy lehet veni, hogy dolgozott.Ezt csak ti tudjátok, hogy milyen papirok állnak rendelkezésetekre.
hát igen...reméljük.Csak azt nem értem minek volt érdekük,hogy kamuból valakit 8 órával bejelentsenek?
Ha nem tudják bizonyítani, hogy a párod ott jövedelmet kapott (aláírt béjegyzék, munkabér utalás, stb.), akkor szerintem nem kell visszafizetnie a pénzt. Töltsétek ki a papírokat nyugodtan. Kilépéskor - gondolom - a párod megkapta a kilépő pakkját a kft-től, amiben lezárták a munkaviszonyát, ez alapján kaptam a munkanélküli segélyt (a munkaügyi hivatal elég gondosan utánajár mindennek).
A kft tulajdonosa a legjobb esetben is sikkasztásért csücsülni fog.
Ez tényleg nem semmi. De szerintem minél előbb keress fel egy ügyvédet!
Ez durva.
Amúgy én nem tudok erre válaszolni, de micsoda emberek vannak (a kft-re gondolok). Gondolom hiányzott ez az ügy nagyon.
Remélem megoldódik.
reméljük,hogy nem kell visszafizetni a munkanélkülin kapott pénzt... :((((
Sziasztok! A következő történt velünk:Párom a minap kapott egy nagy borítékot,feladó: NAV,Bűnűgyi igazgatósága.Benne egy 11 oldalas levél,aminek a lényege annyi,hogy nyomozást indítottak egy bizonyos Kft.után adócsalás vétsége miatt,és a párom mint tanú nyilatkozzon,hogy mint munkavállaló mennyit keresett ott,kapott-e túlórapénzt,bérpapírt...stb.Akárhogy gondolkoztunk nem tudtunk rájönni mi lehet ez az egész még a Kft. neve se volt ismerős....Bementünk az Apeh-hoz ahol csak annyit árulhattak el,hogy mettől meddig volt ott bejelentve a párom.Kiderült ez 2 éve volt és 6 hónapig volt annál a kft.-nél bejelentve.Na mi ekkor jöttünk rá,hogy kb.3 hetet dolgozott ott valójában.Így az a durva,hogy be is volt jelentve + munkanélkülin is volt akkor.Most Őt is megbüntethetik (holott nem is tudott a dologról) vagy pedig ez az ügy adatokkal való visszaélésnek minősül?szerintetek?
További ajánlott fórumok: