Vízóracsere tapasztalatok (tudásbázis)
Az imént telefonált a cég, aki anno szerelte a vízórát nálam, hogy felajánlja,elvégzik a cserét, hitelesíti és plombálja a vízórát.
1/4 akármi esetén 14610HUF
3/4 akármi esetén 16110HUF
Azt hiszem visszaállok házközponti mérésre, és fizetek havonta 2-300 forinttal több közös költséget.
Horror a csatornázási díj is, amit elszámolnak.
Sziasztok.
Tud valaki segiteni? 6 hónapja költöztünk albérletbe. Kisseb takarítás kozben fedeztem fell, hogy a vízóra sérült de működik. Ekkor kaptunk levelet, hogy jönnek cserélni az órát.
Most mit csinalhatok még nem kaptak le?
Vidék:6.500ft.Plomba+hitelesített vízóra+munkadíj.
Kötelező,mert különben lezárják a vezetéket és nem folyik a csapból semmi!
szerintem ez csak amolyan technikai dolog, hogy ki áll szerződésben a vízművekkel. ha az egész ház, akkor ugye a vízművek és a ház között a vízmű szempontjából 1 mérőóra van (vagy 2), ezen mérik, hogy mennyi vizet adnak a háznak. aztán a házon belül meg megy az osztozkodás az egyéni mérőórákkal, de ez a vízművet már nem annyira érdekli.
aztán van az a verzió is, amikor nem a ház, hanem lakásonként van a mérés, és a szerződés a vízművel. na, itt a vízmű cseréli a vízórákat, de az első esetben nem:(((
(ha jól belegondolunk, ez csak a vízműnek egyfajta költségcsökkentés, amit átnyomnak a fogyasztóra. ráadásul szerintem mindkét esetben ugyanannyiért számlázza a vizet a fogyasztónak...)
Igen nálunk pontosan így történt:)
Sajna,,,
állítólag azért van így, mert egy társasháznál van egy vízóra - ezt cseréli a vízművek és vannak a mellékvízmérők lakásonként, na ezt már a tulajdonosnak kell
szóval aki pl. családi házban lakik, azzal nem cseréletik, csak a társasháziakkal
ha jól logikáztam
persze ettől még szívás :-)
Új nem lett,de 0 köbmétereset kapott mindenki,a hitelesítés új lett,azt elfogadta a vízművek.
Azt mondta a szövetkezet,hogy kímélni akarta a lakók pénztárcáját,így nem került nekünk semmibe,de ha vadiúj órákat akartunk volna,akkor fejenként 30ezer Ft-ra lehetett volna számítani lakásonként.Nálunk két vízóra van beszerelve.
Ezt csak azért nem értem, mert az a lényege.
Új + hitelesítés....vagy nem?:)
Nálunk úgy volt a vízóracsere februárban,hogy egy szövetkezeti tag(mindenes a 3 panelban ami hozzájuk tartozik)ő cserélte ki,a vízművektől jött egy emberke hitelesíteni,és ennyi.
0Ft-unkba nem került,de azt tudni kell,hogy nem vadi új vízórákat raktak fel.
Ezek szerint Budapesten más mint nálunk vidéken. Mert nálunk ingyenesen csinálja a vízszolgáltató, ő megmondja mikor jön, nekünk csak be kell engedni!
Ez szemétség!!! (mármint nektek fővárosiaknak!)
A vízórát ki kell cserélni, de csak egy számlához mellékelt levélben közlik (mivel jár ha nem teszed meg).
Attól függően milyen házban laksz, Te magad intézheted vagy (pl. nálunk) megpályáztatták és a legjobb ajánlatot fogadta el a "ház" ( lakók).
Így olcsóbb, mint egyénileg (logikusan, hiszen kb 80 lakás kérte).
Kicserélik illetve kijön egy emberke hitelesíteni, ezt külön kell fizetni.
Az ár - az előbb leírtak miatt- változó.
köszi! így mennyi volt 1 óra cseréjének költsége?
jól értem, hogy magát a cserét ti csináltátok??
Nálunk most volt februárban vízóra csere.
Elmentünk, megvettük a vízórát, kicsréltük, bejelentettük, kijött egy ember aki leplombálta, felírt adatokat. A régi óráról leírta az óraállást. Ennyi volt. a régi órát elraktuk, mert nem vitte el.
van a számlán kivitelező lista is, ha ezekkel végezteted el, akkor nem kell külön szakszerűségi vizsgálat, ami újabb párezer Ft
ha akarod, beszkennelem holnap az egész hóbelevancot, ami rajta van
köszi! annyit biztosan tudok, hogy 4 db órám van, de hogy hány mm-es arról halvány lila gőzöm sincs...
kellene lassan keresni valami iparost aki megcsinálja, mert aztán év végén az utolsó pillanatban akarja majd mindenki cseréltetni, akkor majd megugranak az árak tutira...
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Ex-candidások tapasztalatai
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?