Víz a fülben (beszélgetés)
Sajnos sokan vannak, akik orrba-szájba használnak valamit, ami egyszer bejött nekik. Aztán ha legközelebb gond van, nekiugranak és naponta, vagy naponta többször is, esetleg kritikán aluli minőségű gyertyával, pláne önmaguknak csinálják. Aztán begyullad a fül, mert volt benne víz, vagy a nem jó minőségű gyertya viasza befelé becsorog a gyertya falán, egészen a dobhártyára és hasonlók. A dokik meg tőkét kovácsolnak belőe, hisz ők szedik ki a becsorgott, megszilárdult viaszt a dobhártyáról és hasonlók.
A természetes gyógymódok egyik alapvető tétele a "Mértékletesség". És ha valaki ajtóstól a házba .... na akkor vonnak le messzemenő következtetéseket a dokik és a szkeptikusok.
Hát azért akkor szívóerő nem keletkezik, hogy kárt tegyen a dobhártyában :)
Tény viszont, hogy sérült vagy hiányzó dobhártya esetén TILOS gyertyázni.
Martian,
a fülgyertyát nem kell addig bedugni, hogy érje a dobhártyát. Csak rátenni a lyukacskára, a hallójárat elejére. De nem akarlak meggyőzni.
Ha víz van a fülben nem szabad fülgyertyázni, mert a bennrekedt vizet felmelegíti és iszonyú fájdalmat okoz.
nekem meg megtiltotta a fülgyertyát, mert kiszakíthatja a dobhártyát
nekem rendszeresen bedugul, kimossák és egy darabig el vagyok vele
ja és addig amíg az orvosig elmész vele ne babráljátok, és ne dugjatok bele semmit, mert azzal csak rontotok a helyzeten, és hosszabb idő mire meggyógyul
Én is így jártam hét éve, belefolyt egy csepp víz hajmosáskor.
Nem hallottam a jobb fülemre, elmentem orvoshoz, az kimosta, de nem lett jobb.
Közben visszajött szabadságról a saját orvosom, ő azt mondta, vegyek fülgyertyát.
Pár nap alatt ismét tökéletesen hallottam :)
Doki mindenképp. Valószínű kiszippantja a vizet és kap egy krémes csíkot a fülbe.
Ha nagyon fáj, akkor az ügyeletes kórházban segítenek.
Ijjas ha...
a víznek ki kelet folynia, max begyulladt
:( mindenképp orvoshoz kéne elvinni!