Visszakapom az árát? (beszélgetés)
Ez már nagyon régóta nem él!
Ha a termék nem hibás, akkor az eladónak nem kötelessége a terméket visszavenni! (a btk amúgy erről nehezen rendelkezhet...)
Amúgy a M.M. tök korrekt ilyen szempontból. Nekem többször volt már, hogy pénzt is adtak vissza!
"a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvény"
Ezt Te hogy értelmezed? Mit jelenthet az, hogy távollevők között?
A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvény értelmében a Vásárló 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlási szándékától.
Ismertető a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendeletből:
A Vásárló a szerződéstől 8 (nyolc) munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
De becserelheted, a BTK szerint 2 vagy 3 napon belul el-allhatsz a vasarlastol, ennek semmi koze a garanciahoz vagy a szavatossaghoz.
Az egyetlen egy dolog amit nem tudok, hogy 48 vagy 72 ora...
Amugy is egy probat meger, es ha nem a fogyasztovedelemnel lehet erdeklodni, ott tudjak a legpontosabban megmondani, es asszem van ugyfelszolgalatuk vagy valami online dolog is.
Hát, Win7-tel működnie kell, és mivel mindent leírás szerint csináltam, ezért kizárt, hogy bennem van a hiba. Annyira értek a gépekhez. :D
Egyébként nem állt szándékomban nagy mellénnyel visszamenni, csak érdekel, hogy egyáltalán ne számítsak semmi jóra, vagy megértik a problémámat. (: Még nem volt "szerencsém" ugyanis ilyen szituációhoz, így ez picit zavarba ejtő.
Ezt értem, de ha te rosszul választottál, és csak kompatibilitási hiba van, a termék amúgy rendeltetésszerűen működik, akkor nem kötelező nekik.
Semmiképp ne nagy mellénnyel meg fenyegetőzve menj be, mert arra nincs alapod, viszont ha kedvesen megértésre apellálsz, akkor lehet rá esély. Minden csomagolóanyagot, leírást vigyél hiánytalanul! Esetleg kezdésnek kérdezd meg, hogy ott van-e az üzletvezető, mert nem biztos, hogy egy eladónak van ilyen hatásköre, és nagyobb eséllyel fog lerázni.
Ma vettem a MediaM.-ban egy terméket. Szórakoztató elektronika, zenelejátszás. Viszont behal tőle a gépem.
Most, ha én holnap visszaviszem, akkor kicserélik nekem akár teljesen más márkájú, ugyanilyen célra használható termékre? Van valakinek tapasztalata ezzel?
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha elmulasztottad volna az igaz szerelmet, de most visszakaphatnád?
- 45 felett fagyibabák visszakapása vagy elveszítése?
- Anya, hogy visszakapja egyetlen elköltözött lányát, azt hirdeti közösségi protálon, hogy a lányát elrabolták drogosok. Miért csinálhatja?
- Szerintetek elobb vagy utobb mindenki visszakapja, amit tett/okozott?
- Megbántottam a szerelmem, ezért egyedül szeretne lenni. Visszakaphatom még?
- Ha a garanciás mosógép már nem is javítható, a vételárat teljes egészében visszakapom, vagy valamivel kevesebbet vagy többet?