Viséi csirke (belga) recept
A Viséi csirke (belga) hozzávalói:1 csirke
3 gerezd fokhagyma
só
15 dkg libazsír
5 dkg liszt
2 dl tej
4 tojás sárgája
1 dl tejszín.
A Viséi csirke (belga) elkészítési módja:
A csirkét fokhagymás-sós bő vízben párolja puhára, majd vágja bontási darabokra és tegye tepsibe. Tartsa meg a párolólevet, és a fokhagymát is kivéve a léből. Olvasszon meg 10 dkg libazsírt, öntse a csirkére. Süsse eelőmelegített sütőben aranybarnára. Olvassza meg a maradt libazsírt, keverje bele a lisztet, majd keverjen hozzá 5 dl párolólevet, végül a tejet. Párolja kis hőn kb. 15 percig, hogy mártássá sűrűsödjön. A hőről levéve keverje bele a tojássárgákat, az áttört főtt fokhagymát és a tejszínt. Sózza ízlés szerint. Öntse a csirkére. Melegen tálalja.
az eredeti recept fiatal libára vonatkozik.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. jan. 8. 08:26
A viséi csirke (belga) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.