Virslis buci recept
A Virslis buci hozzávalói:50 dkg liszt
1 egész tojás
1 dl kefír v. joghurt
1, 2 dl tej + 2-3 ek víz, ha szükséges
5 dkg vaj
1, 5 kk só
1, 5 kk cukor
1/3 friss élesztő
A Virslis buci elkészítési módja:
A tésztát háromfelé szedem, négyzetté nyújtom és ezt négyfelé vágom, így lesz 12 db buci, ebből a tésztamennyiségből. A virsliket nem árt egy kis meleg vízben meglangyosítani, mert nagyon ki tudja hűteni a tésztát, ha a hűtőből egyenesen a tésztába kerül és nagyon lelassítja a kelést. A feltekert tészták tetejét háromszor mélyen (virslivel együtt) bevágom és megkenem vizezett tojássárgájával.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: cicaanya, 2007. nov. 15. 19:05
A virslis buci elkészítési módja és hozzávalói.