Vincellér fejessaláta recept
A Vincellér fejessaláta hozzávalói:1 fej saláta,
1 savanykás alma,
10 dkg paradicsom,
15 dkg szőlőszem,
1 citrom leve,
2 dkg dióbél,
3 evőkanál olivaolaj,
1 evőkanál méz,
2 evőkanál vágott zöldpetrezselyem,
1 evőkanál szardellapaszta,
2 szál tárkonylevél.
A Vincellér fejessaláta elkészítési módja:
A salátát megtisztítom, leveleire szedem és eltépkedem. A paradicsomot cikkekre vágom, az almát kockákra vágom és meglocsolom a citromlével (ne barnuljon meg). A szőlőt leszemezem. Az eddigi hozzávalókat hűtőbe teszem. A citromléből, apróra vágott petrezselyemből, tárkonyból és mézből és olajból egy dresszinget keverek. Tálaláskor a behűtött zöldségeket lazán összekeverem az öntettel és megszórom a darált dióval.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. jún. 16. 11:13
A vincellér fejessaláta elkészítési módja és hozzávalói.