Villany, vagy gáz bojler? (beszélgetés)
Nekem gázbojlerem van és 3-an vagyunk. 80 literes. Először féltünk, hogy nem lesz elég a víz, stb., de végül is bevált. Ha kifogy, akkor pár perc múlva lesz újra meleg víz. És persze mindenhova ezt használjuk. Mosogatásra is.
Persze be kell osztani, így ha fürdik valaki, akkor nem mosogatok.
Gázbojlerre szavazok.
Nekem cirkóm van-és hozzá van egy bojler .
Nekem jobb,mint az átfolyós,mert nincs nyomásproblémám,és mindig van meleg víz.Ha kifogy a tartályból,egy perc múlva újra forró:DD
Szeretem ezt a rendszert.:DD
Sok mindentől függ: mennyien használjátok, naponta vagy csak időszakonként többen (gyerekek hazajönnek hétvégén pl.), automatával mosol, mosogatsz vagy géped van, stb.
Nekünk most kombi gázkazánunk van a fürdőszobában, ami melegíti a vizet. Nem vettünk hozzá tartályt, bár lehet olyan rendszerűt is kapni. Így mindig annyi vizet melegít amennyi éppen kell. A konyhában van egy kicsike vízmelegítő (villany) a konyhaszekrénybe építve, bőven elég, mert mosogatógépem van.
A villanybojler szerintem sokkal drágább egy átlagos családnak. Ha nem használod el az összes vizet ami benne van, akkor feleslegesen pazaroltad el rá az áramot. Figyelni kell arra, hogy mennyi meleg vizet használsz el, mert általában éjszakai áramra kötik, nem akkor melegít, amikor neked éppen elfogy, hanem amikor a jelet veszi.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tűzhely legyen, gáz vagy villany?Kinek milyen van? Tapasztalatokra lennék kíváncsi!
- El vagyok maradva két havi villany számlával és csak jövö hét pénteken tudom fel adni addig nem kapcsolják ki nekem az áramot?
- Gáz vagy villany?
- Ki szeretnénk adni egy lakást és úgy néz ki, hogy van is rá bérlő. Érdemes az gázórát, villanyórát stb. átíratni vagy maradjon a mi nevünk?
- Ha bekapcsol a hűtő, vagy fel/le kapcsoljuk a villanyt, miért megy el az RTL és a TV2 vétele a TV-n?
- Vízmelegítésre gázkazán, vagy villanybojler éjszakai áramon? Melyik gazdaságosabb?