Milyen tűzhely legyen, gáz vagy villany?Kinek milyen van? Tapasztalatokra lennék kíváncsi! (tudásbázis)
villany, kerámialapos.
Nagyon elégedett vagyok, 4 éve szinte minden nap használom és még mindig olyan, mintha új lenne.
Nagyon könnyű takarítani is. Én nem cserélném el semmire :)
Én sem szeretem tisztogatni,cm - cm átnézni a rácsot.
Ezért is hajlanék a villany főzőlap felé jobban.
Nem nehéz megszokni, és sokkal jobb tisztítani.
Utáltam a gáztűzhely rácsát tisztítani.
Elektroluxot néztünk mivel hogy az Magyar gyártmány.
Fokozat , hát azt nem tudom annyira még nem merültem bele.
Én mondtam hogy nekem is jó ez a hagyományos,ha már gázos mind 1 milyen, ezt is elpucolászom:)))De a mostani nem beépíthető,márpedig ha a két tűzhely közt kell választanom akkor ha gázos mellett döntök, nekem a mostani is megfelel , nem tetszik a karácsonyfa talp a beépíthetőkön.
Ja és hát
vagyunk rá hárman, kinek mikor mi jut eszébe és már süti is rajta, amit éppen ...mondjuk egy kolbászos rántotta , sült krumpli stb.
Így hát minden használat után nem igazán tisztítom a rácsot.
Én gyorsabban megszoktam,mint gondoltam volna,és már nem kéne gáz.Kényszerűségből vettünk pedig villany főzőlapot,mert az új lakásunkban nincs gáz,csak villany.
Így adott volt,hogy kipróbáljuk a kerámialapos tűzhelyet,mert hagyományosat nem akartam.
A miénknek nagyon sok fokozata van,a két legalsó olyan,hogy még csak nemis világít,amikor működik,tehát nem intenzíven fűt.Melegíteni is lehet rajta,pillanatok alatt.
Az,hogy mennyire reagál gyorsan illetve lassan,és hogy a fokozatok között mekkora különbség van,szerintem márkafüggő.
A miénkkel maximálisan meg vagyok elégedve,pedig nem is olyan nagy márka:Cata.(spanyol)
Mi a tapasztalat?
A villanyfőzőlapot nehéz megszokni??
Mint írom engem a főzőlap érdekelne jobban , hogy most nagyon kicsesznék -e magammal ha a villanyt választanám ?!
A gáztűzhely nem zománcozott már, inox és szép is..de a lényeg, hogy sokkal jobban lehet főzni vele.(az sem véletlen, hogy komoly szakácsok mindig gázon v. nyílt tűzön főznek-Jamie Oliver, Nigella stb.:))
Nekem kerámialapos volt régebben, utáltam. Sokat főzök, sütök, de nekem az nem elég könnyen szabályozható, lassan reagál felfelé is, de főleg lefelé. Ezért mikor építkeztünk, mát gáz tűzhelyet kerestem, és villany sütőt. Így nekem nagyon tuti.
További ajánlott fórumok:
- Adnál nekem 5 forintot?/CSAK játék, mert kiváncsi vagyok mennyi gyűlne össze..:)../
- Kombinált tűzhely villanysütőjében hogyan süssem a húst, hova tegyem?
- Tető nélküli villanytűzhely mögé csempe helyett milyen praktikus megoldást javasoltok?
- Mivel lehet a hagyományos villanytűzhely lapjáról letisztinani a ráégett dolgokat és a rozsdát?
- Mennyi áramot fogyaszt egy villany tűzhely?
- Az Elekthermax villanytűzhely mennyire jó és mennyit fogyaszt?