Vezetőként mit tudok tenni a táppénzcsalókkal? (beszélgetés)
amúgy érdekelne mit tettél eddig? próbálkoztál valamivel? van bármi saját ötleted mi lehet a baj és mi a megoldás?
ha mindenre 'nem' a válasz, akkor valóban kétséges, értesz e ehhez valójában
Szarkasztikus humor volt Andi részéről...
Arra utalt, hogy alkalmatlan vagy vezetőnek, mert miattad mennek el táppénzre, mert kicsinalod őket idegileg.
Így igaz. A táppénznél az első 15 nap 70%, a többi 60%.
Plusz maximalizálva is van.
Egy kereskedelmi dolgozó nem keres olyan sokat, hogy csak úgy lemondjon a fizetése 30-40 százalékáról.
Akinek meg magas a fizetése, annak jóval nagyobb a kiesés.
Azért az már mekkora hogy azért ne menjenek el mások táppénzre mert te szereted ezt a melót csinálni!
Igenis ha beteg menjen el táppénzre. Nem előled eszi el a kenyeret ezzel, meg legalább nem fertőzi le senki a fél melóhelyet azzal hogy betegen bent dolgozik.
Fejetol buzlik a hal. Cserelodott a tulaj, a cegpolitika, a regionalis, a helyi vezetes, es emiatt lassan az osszes dolgozo.
Regen nem csak heti bonusz volt, hanem azoknak az uzleteknek, akik sorra elertek a jo ertelekest, bonusz penz, amit barmire el lehetett szorni. Szulinapi tortara, viragra/piara, mikor valaki elobbre lepett (akar csak tul volt a proba idon).
A kotelezo meeting utan kajat rendeltunk, ittunk a penzbol, aztan elmentunk egyutt bulizni, tancolni.
Ha teruleti buli volt, egy szorakozohelyen benyogted a kodszot, es hoztak a barmit. A teruleti vezeto, az uzletvezetok, es minden megjelent alkalmazott (ha csak az elozo nap kezdett, akkor is) egyutt pattogtak benyomva a parketten.
Ez kozelebb visz emberileg, mint egy buta online training.
A GM-unk volt a fokolompos, hogy bulizzunk. De o volt ugyanaz a szemely, aki nagyon szigoru tudott lenni.
Meg jol bant a munkahelyi konfliktusokkal. Nem kellett mondani. Mindketto az irodaba. Egyik, masik, aztan felajanlotta a moderalast, vagy letten oldjatok meg.
Tobb vezetesi stilus van. De o ritka jol csinalta.
Milyen tippeket varsz?
Nem akkora buli ám a táppénz, hogy valaki azon legyen hacsak arra az időre nem megy el valahova nem hivatalosan maszekolni.
Amúgy az orvost is fel tudod nyomni. De szerintem egy tb-ellenőr se tud mit kezdeni azzal, ha valaki azt mondja beállt a dereka, itt-ott fáj, nem tud dolgozni.
Bizonyítsd be hogy nem igaz. Szerintem alig van olyan ember akinek ha képalkotón megnézik a gerincét ne találjanak valami rendelleneset.
a mi szabályzatunkban benne van, hogy kijohetnek ellenőrizni.
illetve van jelenléti bónusz, fizikainak 3 havonta (megkapja ha 1 napot hianyzott csak tp miatt) , szelleminek évente (megkapja max 15 nap tp miatt). több ezren dolgozunk itt, nem lehet beteg az ember.
Őszintén eszembe se jutott egy orvos ellen eljárást indítani. Pont ellenkezőleg... olyan ötletek érdekeltek volna mint pl. írtak is, hogy jutalmazni a kollégát, aki nem volt beteg.
Nyilván nem arról van szó, hogy ezek a dolgozók egyszer elmentek betegszabira, ha veled ezekután így bántak őszintén sajnálom.
A covidos szarsag alatt/utan en volt, hogy kaptam figyelmeztetest, hogyha megint beteg leszek, kirugnak. 4 eve huztam az igat, 5 kulonbozo varosba barmikor mentem barmilyen reszlegre. Hivtak hajbalban, es fel ora mulva az 5.14-es vonaton fent voltam szabadnapon, szabadsagon. 2+ heteket dolgoztam szabadnap nelkul.
Az uj manager meg logosnak titulalt a covid utan betegeskedtem.
Azon kivul, hogy az orvost nincs jogod felulbiralni, csak eljarast inditani ellene, en szazszor meggondolnam, hogy jol latom-e a dolgot.
Es meg fogod adni? Vagy csak jol hangzik?
Amugy ha biztosan tudod, hogy valaki mindig akkor beteg, mikor sut a nap nyaron, vagy akkor lesz beteg, mikor az elore jelzett szabit, de nem kapta meg, nincs mas, mint Andi mondott.
Itt Angliában,a legtöbb munkáltatónál, az a dolgozó,aki nem késik és nem hiányzik a munkahelyről az kap heti jutalékot. :) Hetente van fizetés és minden héten hozzácsapják a fizetéshez. :) Nem sok ugyan, de azért motiváló a 10-20 font.
Viszont a táppénz nálunk évi 5 nap. Ez munkahelyenként változó pár nap különbséggel. A többi fizetés nélküli.Ez azért elég kevés, mert egy megfázás is elhúzódhat tovább is.
A meggyőződésed nem bírálhatja felül az orvos diagnózisát.
Lehet, hogy a te hozzáállásod miatt lesznek betegek.
További ajánlott fórumok:
- Mit tudok tenni, ha a háziorvosom nem hajlandó szakrendelésre beutalót adni?
- Elvileg mindig a nő választ párkapcsolatban, de ebben az esetben én mit tudok tenni? Ötleteket várok.
- Segítsetek!Egy kislányt a nagymamája eldob magától..Mi tudok tenni?
- Húsvéti ünnepek alatt el tudok menni a rendőrségre feljelentést tenni személyesen?
- Macskámtól nem tudok aludni, hajnalban nyávog és nagyon idegesít. Mit lehetne tenni?
- Hogyan tudok zenét tenni a naplómba?