Vettem egy divatos kulacsot. Abban sima csapi vizet viszek... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Volt már ilyen, te emlékezhetsz rá. Nyolcvanas évekig hordtuk vissza a szörpös, sörös, pezsgős palackokat. Talán még dobozos sör sem volt akkoriban, aztán a pezsgős üvegek koptak ki gyorsan.
Még most is ugyanaz a fonott kosaram van 😀 ez a projekt most nem érint.
Miért? Úgy tudom, pont annyiért váltják vissza, amennyit felszámolnak erte vásárláskor.
Ha nem váltják vissza, havi szinten nagyobb összeget dobnak ki.
A honvédség jut eszembe a divatos kulacsról.
Mindennap volt egy ügyeletes szakasz.
Teljes menetfelszerelésben sorakozó.
Az ÜTI kitalálta most pedig mindenki kiissza a kulacsát.
Többségben voltak akik nem cserélték le a több napos, hetes vizet.
Szerintem ábránd.
Most nem fejteném ki, hogy miért gondolom így.
Igen. Én is a megszerzett ismereteim és a meggyőződésem alapján döntök.
Minden környezeti ártalmat képtelenség kiküszöbölni. Viszont sok olyan dolog van, amire egyszerű paraszti ésszel gondolkodva is ráhatással tudunk lenni.
A PET palackok kiszorítása, hát az még a jövő zenéje.
Szerencsére egyre több szülő figyel már a gyerekére is, és nem ásványvizes palack lapul a gyerek iskolatáskájában, hanem jó minőségű kulacs vagy termosz, és abban a víz.
Ízlések és pofonok...
Elsőre nekem is furcsának tűnt a teljesen tiszta víz íze.
Fel is hívtam a forgalmazót (emberbarát mást is vettem már tőle) és azt mondta, napokon belül megszokom majd. Évtizedekig a szennyezett csapvízhez és a szervetlen sókkal tele ásványvizekhez voltam szokva, és most érzem a különbséget. Attól függ nagyban hogy ki milyennek érzi elsőre a desztvíz ízét, hogy mennyire van leterhelve és milyen szennyezőanyagokkal a szervezete. Igaza lett, néhány nap után élvezettel ittam a vizet abban a tudatban, hogy mostantól legalább vízzel nem viszek szemetet a szervezetembe. De más előnye is van, részletesebb elemzést nem tudok már mutatni rég láttam, de remélem, soha nem kell lemondanom a tiszta vízről.
Desztvizet képtelen vagyok inni, nem bírom az ízét, meg is oszlanak róla a vélemények.
Nagybátyám ivott évekig kizárólag desztvizet, aztán leállt róla, de nem tudom milyen megfontolásból.
Mindenki a megszerzett ismeretei alapján dönt. Te egy tájékozott ember vagy.
Bennem is régen érlelődik a gondolat a rozsdamentes acél kulacs vásárlása iránt, de mint lentebb írtam, a legutóbbi kutatási eredmények tették fel nálam az i-re a pontot. Ott a link is, ha valakit érdekelne, nem neked írom, biztos vagyok benne hogy te olvastad a hírekben.
Szóval kinéztem a palackomat, nem hőtárolós, de jó lesz. A lényege hogy nem juttat a szervezetembe káros anyagokat. Megveszem, mert számít az egészségem. Ezért iszok desztillált vizet is évek óta.
Olvasom a hozzászólásokat.
Nálam nem a divatosságon van a hangsúly. Nem az a lényeg, hogy a kulacs vagy termosz kívül milyen figurákkal van teleszórva. Nem a dizájn a fontos. Egy egyszerű, egyszínű, minden cifraságtól mentes kulacs vagy termosz tökéletesen megfelel. A lényeg, hogy rozsdamentes legyen. Az alap, hogy ugyanúgy tisztítani kell, mint bármilyen poharat, edényt, tárolót. Ez nem lehet gond. Nem egy őrült nagy beruházás, még egy 3-4 tagú családnak sem. Legalábbis szerintem.
Nem mostani találmány ez, régen is volt. Csak a palackos ásványvizek és üdítők valahogy kiszorították. Most újra kezdenek foglalkozni a mikro,-és makroműanyagok káros hatásával (mint korábban is írtam), ezért lett úgymond felkapott ismét a kulacs. De tényleg nem mindegy, hogy milyen.
Látom, vannak palackhívők, megoszlanak a vélemények, mint minden másban is.
Tegyen mindenki belátása szerint.
Én már jóval korábban száműztem a műanyagot a háztartásomból. Nem holmi divathobbiból.
Egyébként ez a palack dolog is üzlet!
Feltűnt (gondolom néhány kínainak (?)) hogy az emberek palackokkal mászkálnak.
És persze a szép, színes, dizájnos kulacsok, termoszok kínálják magukat!
Én is megnézem őket időnként!
De annál sokkal drágábbak, minthogy megérné!! - szerintem.
És azokat ugyanúgy tisztítani kell rendszeresen!
De eldobni már elgondolkodtató, ha meguntam.
És tényleg nem igazán biztos, hogy miből vannak! És hogy az az anyag jó e nekünk???
További ajánlott fórumok:
- Használtból is divatosan
- Melyek a most divatos nevek?
- Hosszú haj vagy divatos rövid? Akik mertek változtatni...
- Milyen ma a divatos műköröm? Mi a trend? (Szögletes?Hegyes?Csillám?Francia?Díszes?Egyszerű?)
- Tudja valaki, hogy ftalát-mentes, BPA mentes és egyéb szutyokmentes kulacsot honnan vehetnék?
- Tud nekem segíteni valaki abban, hogy a kulacsot (bőr) kik készítik?Mi a hívatalos címe/neve a készítőknek?