Hosszú haj vagy divatos rövid? Akik mertek változtatni... (beszélgetős fórum)
Én általában az életem egy-egy kritikus szakaszában változtattam nagyot a hajamon.
Például egy nagy szerelmi csalódás után hosszú vörösből rövid szőke lett a hajam.
Sziasztok. Nekem 1x volt csak rövid hajam, de nem szerettem. Sokszor elfeküdtem, állandóan igazgatni kellett, reggel 1 óra ment el vele. Inkább visszanövesztettem.. Így mindenkinek tetszik, főleg nekem. :)
Sziasztok!
nekem is mindig hosszú, majdnem derékig érő hajam volt, aztán amikor megszületett a kislányom szinte mindig össze kellett fognom. már utáltam, hogy nem áll sehogy és a babóm is tépte. Most kb 2 hónapja hogy levágattam állig, hátul pedig fel van nyirva. Sokkal kényelmesebb és rendezettebb is igy. Nem beszélve a tépés megszünéséről.
nekem egész életembe hosszú hajam volt, és mikor szakítottam az exemmel úgy éreztem, hogy mindenen változtatni kell. Lefogytam, a fülemre még egy lyukat lövettem és a hajam nem maradhatott ki. Azóta a fülig érőre vágatom, és ha már a lapockámig ér, akkor vágatok!
azért kell sűrűbben menni a fodrászhoz,én 3 havonta vágatok 2 centit,így nem szálkás,roncsolt seprűs a vége,de muszáj,hogy takarják egymást a hajszálak mert ha nincs normális takarás akkor a virít a fejbőr.
Sajnos igen,ha rám hallgatsz akkor csak egészségügyi vágást csinálsz,ami a hajhossztól függ,lehet pár centi vagy akár 8 is,a lényeg hogy tudjad úgy fésülni,hogy ha nem mérséklődik a hullás akkor ne látszódjon a fejbőr. Én oldalra választva hordom és így nem látszik ki.
Sziasztok!
Én a hátközépig érő hajamat vágattam le már kétszer 3 cm -re.Utóljára tavaly október végén,éppen egy éve.Nagyon szerettem.Azóta már félhosszúra visszanőtt.
milyen fejformára gondolsz?jo lenne elötte megnézni vmi netes progival milyen lenne :)
pont azért vágatnám le mert dusabbnak hat ,ha csak hullik stb egy idö után már sokkal kevesebbnek tünik a hosszu
Nem akarok akadékoskodni,persze,hogy lehet a vékonyszálú rövidet is variálni:)Csak azért írtam,mert ha kóros a hajhullás nem mindegy hogy belátni a fejbőrhöz vagy nem,A hosszú hajat lehet úgy fésülni,hogy takarja a fejbőrt és nem látszik a ritkulás.Sajnos én már 1x majdnem megkopaszodtam és nagyon rossz volt állni a csodálkozó tekinteteket.Most már kezd visszadúsúlni azért írtam,hogy a ritkuló hajnál nem mindegy a hajhossz.
Amúgy ha nem lenne ilyen problémám Én is sokféleképpen hordanám a hajammat,de így marad a jól bevállt félhosszú.
Nekem 29 éves koromig mindig hosszú hajam volt. 1 éve vágattam le rövidre. Nagyon szeretem, könnyen kezelhető és pillanatok alatt megszárad.
nekem rengeteg hajam van,és derékig ér!:)
igen!ez így van!meg rövöd nyakúaknak sem áll jól annyira!
Nekem kevés és vékonyszálú a hajam, de nem látszik a fejbőröm, teljesen jól variálható van, amikor égnek állítom, mint Nócié volt régebben és van, amikor szolidan csak lezselézem az olyan romantikusabb fazon.De a sok hajból nehezebb a rövid, mert akkor szétáll, mint pumukli haja, ezt több fodrász is mondta vagy akkor nagyon meg kell ritkítani, hogy jól álljon.
Meg nem egy hátrány ha van hajmennyiség,a topikindítónak vékonyszálú haja van ami hullik rendesen.Egy rövid hajat nem lehet úgy fésülni,hogy ne látszódjon ki a fejbőr.Sajnos
Nekem sosem volt és sosem lesz hosszú, mert nem is áll jól ez annyira egyéni egyébkén kinek mi áll jól. Nekem a leghosszabb a vállamig ért és mikor levágattam döbbenten néztek rám miért nem léptem előbb, mert - 10 év és a fodrász szerint is vétek megnövesztenem. De mondjuk a rövid hajhoz kell egy jó fejforma és aránylag szép arc, mert különben nem lesz jó.
azt elhiszem!Soha nem vágatnám le a hosszú hajamat!
Jelenleg félhosszú,de megint növesztem,hiányzik a hosszú hajam.
nem nehéz a hosszút sem kezelni!Kell hozzá egy kis rutin,és késsz! :)
az enyém göndör!megérem vasalni! :DD
Rövid, könnyebb kezelni és nagyon jó fazonok vannak amik sosem mennek kia divatból. Én baromira unnám, ha hosszú hajam lenne.
Hosszú természetesen!És mellesleg a rövid nem is annyira divatos mostanság! :)))
Szia:)
Olvasom,hogy nagyon hullik a hajad.Ebben az esetben gondold meg,hogy egéászségügyi vágást választatasz ami kb 4-5 centiéter,vagy rövid firizurát,mert ha sokáig elhúzódik a hullás akkor a rövid hajnál kilátszódik a fejbőr és kopasz hatást produkál.
Én már átéltem ezt azért írom.Gondold meg jól...
szia megnéztem a képed.Hát van hajad rendesen..irigyellek...természetes fekete ?
Én mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy változtasson! Ha mindig is hosszú hajad volt, vágasd le, legalább az életben egyszer! Ha jó a fodrász, talán olyan lesz a végeredmény, hogy aztán azt fogod sajnálni, miért is nem tetted meg ezt korábban... Mondjuk én mániákus változtató vagyok, mint a kaméleon, én nagyon szeretem a változatosságot. Most állig érő a hajam, picit növesztem, hogy aztán valami különlegeset vágathassak legközelebb! :)
Én a rövid haj mellett voksolok :)
Egyrészt fiatalít, másrészt problémás a hajam, a hosszút nehéz lenne másnaponta megmosni. Így mindig friss, tiszta. Megkértem a fodrászt, hogy olyan fazont vágjon, aminél nem tragikus a gyors növekedés.
Sziasztok!
Hosszú, hullámos hajamat vágattam le 9 mm-re...
Ennek már több, mint 10 éve. Nem bántam meg egyáltalán, sokat fiatalít (mások szerint is:)) és a fodrászok szerint jó hozzá a fejformám is. Nem utolsó sorban a páromnak is nagyon tetszik.:))Igaz, havonta - 3 hetente járok fodrászhoz, de nem bánom, nagyon jól érzem maga "benne".
További ajánlott fórumok: