Vészes terhességi hányás? Van már az infúzión kívül valamilyen gyógyszer? Hogyan kezelik újabban az orvosok? (tudásbázis kérdés)
Nem akarom kikönyörögni, csak reméltem, hogy a tudományban kicsit előrébb tartanak, mint évekkel ezelőtt.
Több tudományos folyóiratban megjelent tanulmányt olvastam, pl. itt van ez a veszélyekről:
Igen, olvastam róla, s bármennyire is meglepődtem, bizony ezzel kezelik őket (többek között). Pl. itt lehet olvasni egy listát:
Az Unisom altató, s Amerikában vetik be.
Ez egy amerikai honlap rengeteg nő kezeléses tapasztalataival (többeket bevonva az ott folyó kutatásokba):
A Zofran-t itt a kemoterápia hatásainak (hányás/hányinger) mérséklésében alkalmazzák...Másfele a HG (Hyperemesis Gravidarum) kezelésében. Egyenlőre a követéses vizsgálatok sem állapítottak meg negatív hatást a gyerekekre. De nem tudom...
Zonfran
Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.
Az ondanszetron biztonságos alkalmazása terhesség alatt nem bizonyított, ezért a Zofran filmtabletta alkalmazása terhesség alatt nem ajánlott.
Üdv Mindenkinek!
Évekkel ezelőtt volt egy terhességem, amit a vészes hányás miatt elvesztettem (kb. a mélyponton napi 20, amit végül az infúzióval sem állítottak le).
Ismét várandós vagyok, s úgy néz ki a kálvária kezdődik elölről: még nem értem el a kritikus fordulópontnak számító 8-ik hetet, de már most is sokat hányok, napi 24 órában hányigerem van, alig van erőm stb. Akik benne voltak, tudják.
Arra vagyok kíváncsi, hogy az orvosok még mindig csak az infúzióval próbálják kezelni? Tudom, hogy Nyugat-Európában és Amerikában többek között Zonfran, Unisom stb. van már alkalmazásban, sok tájékoztató honlapot és fórumot elolvastam.
További ajánlott fórumok:
- Magas tesztoszteron szintre mit szoktak adni? Kapok valamilyen gyógyszert, vagy fogyjak le?
- Akinek a terhesség alatt volt valamilyen maszatolása az milyen volt?
- Terhesség alatt depresszió gyógyszerek nélkül, mi a teendő?
- Milyen a terhességmegtartó gyógyszer?
- 14 hetes kismama vagyok, a háziorvos Cefzil tablettát írt fel. Van valakinek valamilyen tapasztalata a gyógyszerrel kapcsolatban?
- Fogászati implantátum után kell valamilyen gyógyszert szedni?