Veszélyeztetett terhes vagy? Vagy csak van róla véleményed? Beszélgessünk. (beszélgetős fórum)
Igen, a vérzéseseknél nagyobb a vetélés lehetősége, én is attól féltem, mert nekem már ment el egy baba. De ha úgy látod, hogy abbamarad, akkor valószínűleg nincs probléma. :) Nyugodj meg, az orvos csak mint lehetőséget mondta azt a dolgot, jobb ha felkészít rá, ha mégis úgy alakulna, miért titkolja el, hogy fenn áll ez a lehetőség is. De mondom, nyugi, no para. :) Sok sikert a vizsgádhoz, én ma vizsgáztam rutinból, átmentünk Pöttömkével, sőt nagyon szépen vezettünk kivételesen. :)
Kitartás, és írj, hogy mi történik veletek...
Hát én isa kaptam duphastont, amitől elméletileg megtapad a baba. Nem tudoom, nekem anno azt mondta a doki, amikor megkérdeztem, milyen okai lehetnek ennek, hogy nagyon sokféle oka lehet, de általában valami baj előjele a vérzés. Ilyenkor meg a babával van probléma valószínűleg, amin sztem a vitamin nem segít. Mondjuk nem értek hozzá, csak tudom, hogy én is heteken át szedtem a gyógyszert és hál' Istennek azóta minden rendben. Mondjuk azt is hozzátette, hogy 1-2 napon belül abba kell hagyja a barnázás, különben baj van...és szép lassan abbamaradt. Csak ne stresszelj, mert érzi a baba, tudom, hogy ilyenkor hiába mond ilyeneket az ember, de hidd el, jót akarok!
És várom a fejleményeket...
Én már az 5. héttől veszélyeztetett kismama vagyok.Elsőként barnáztam majd véreztem és begörcsöltem.Ez teljesen a 26. hétig tartott.Az elejétől tilos volt a séta, fürdő, szex, emelés és minden egyéb.Kb. a 30. héttől voltak fájásaim, de úgy a 34. hét körül megengedték hogy nagyobb sétákat tegyek és lassan már hanyagoltam az ágyat.
Most már elértem a 40+2 hetet.Vagyis már túlhordom a kislányomat.Már szabad mindent csinálnom:-)))))
Szerencsére egyik lányommal sem voltam veszélyeztetett terhes, de a családban már több rokonomnál is előfordult, legtöbbször a nyitott méhszáj, illetve a bevérzés.:(
Sajnos a legtöbben az utolsó pár hónapot kórházban töltötték, vagy a 37. hét előtt született meg a baba. Viszont mára már mindegyik csemete egészséges, sem szellemileg, sem fizikai erőnlétben nem marad el időre született kortársaitól.:)
Neked is és mindenkinek, aki hasonló helyzetben van, kitartást kívánok és sok örömet a leendő csöppségben!:)
Sziasztok!
Nekem van egy kislányom, aki 4 éves és 6 hetesen bevéreztem vele, a teresség alatti folyamatos görcsök miatt megtartókezelésre kellett járnom, így 35 hétig húztuk és 1550 grammal született. 1 hónapot voltunk a koraszülött osztályon. Az apjával elváltak útjaink, így most egy jól működő kapcsolatba szeretnénk babát, de természetes úton nem lehet, ezért a Kaáliba mentünk. Sikerült is teherbe esnem, 13 hetesen vesztettük el a picit vélhetően orvosi hiba miatt.
Szia!
Én is az voltam.Az első terhességemmel nem volt semmi próbléma.Aztán a második babánál 6-hetesen bevéreztem és elvetéltem.Ezért a harmadik terhességemmel veszélyeztetett terhes lettem.Hála semmi próbléma nem volt egészséges kisfiút szültem.Sokkal jobban kellett vigyáznom magamra többet jártam dokihoz és védőnőhöz.Aztán lett mégegy kisfiam ő vele is bevéreztem a 13-héten.De erős volt és megmarad.Így lettem én 3-gyerekes anyuka.
Egy babáért sok mindent kíbír az ember.Kitartás!
Vigyázz magadra és semmi baj nem lesz.
Kedves leendő fórumozó!
Manapság egyre több veszélyeztetett terhes van a világon sajnos. Vélt vagy valós veszélyekkel körülvéve. Célja a fórumnak a tapasztalatok, veszélyek, pozitívumok megosztása egymással.
Én is veszélyeztetett terhes vagyok egy korábbi vetélés miatt. Kicsit sok megvonást kaptam, semmi szex, semmi fürdés...
Oszd meg velem véleményed Te is!
További ajánlott fórumok:
- Nyaralás veszélyeztetett terhesség miatti táppénz alatt
- Ha már volt egy veszélyeztetett terhesség, számítani lehet rá a következőnél is?
- Egy vetélés után a következő terhesség veszélyeztetett lesz?
- Akad olyan, aki a terhessége alatt volt veszélyeztetve birányhimlővel, valamint átesett rajta? Milyen kezelést kapott?
- Ha próbaidő alatt elküldenek veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre, akkor felmondhatnak a táppénz ideje alatt?
- Sziasztok.szeretném a segítségeteket kérni.a kisfiam 2009.05.28.án szülés előtt betegállományban voltam mert veszélyeztettet terhes voltam