135/100/105 vérnyomás magasnak számít? (beszélgetés)
TSH a vérnyomást nem viszi el, csak a pulzust.
Persze ha régóta nem kezelik, akkor a szív fárad és a már a vérnyomásod is emelkedni kezd.
Az utolsó shubomnál volt 218 is a vérnyomásom, alig tudták levinni. A gyorsteszt szerint nem volt covidom, de pár nap után a szaglás teljesen eltűnt egy hérte, és akkor kezdődtek az egyensúlyos problémáim is. Meg rá olyan 2 hónapra kijött a sarkantyúm is.
Azóta is úgy emlegetem, hogy a nemcovidom.😃
Elképzelhető, hogy az a nátha covid volt. Ettől nekem is magasabb volt a vérnyomásom és a pulzusom jó ideig.
Ahogy a többiek is javasolták, naplót kellene vezetned. Naponta három alkalommal mérd a vérnyomásod és azt írd fel.
Ha teszem azt még néhány hét múlva is ilyen marad, akkor jelezni kellene a háziorvosnak, mert az a 100 kicsit magasnak tűnik, illetve a pulzusod is valamivel magasabb az elfogadható értéknél, ami felső határa úgy tudom a 90.
Melyik korosztályba tartozol ? Fiatalon a 120/80-as vérnyomás az ideális. Középkorúaknál és idősebbeknél 140/90-ig fogadják el, utána magasnak számít. A 105-ös pulzus is magas.
Mi történt pár nappal ezelőtt, vagy az előző időszakban ? Nagyon stresszelsz valami miatt ?
Akkor sajnos az.
Jobbulást!
135 nem magas, 140-ig jó. A 100 az sok egy kicsit, az 90-ig jó. A 105 pulzus sem ideális, ügye 75 a normál, de 100 felett azért necces, főleg ülve.
Biztos kell majd vérnyomás naplót vezetne egy ideig és méregetni.
Tüneteid is vannak?
Egyszeri mérés nem mond sokat, mert a vérnyomás értéke napközben dinamikusan változik.
Vezess naplót: reggel-délben-este mérj, írd be az értékeket. Ez fontos, mert ebből tudni fogja az orvos, hogy szükség van-e gyógyszerre, és ha igen, melyik napszakban melyik típusúra. Vagy nem kell...
Általában 4-5 napnyi naplózás már értékelhető.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy 135/100/105 vérnyomás magasnak számít? Tudom háziorvos, de csak délután rendel!