Terheléses inzulin szint mérésnél milyen érték számít már magasnak? (beszélgetés)
Sziasztok, vércukor és IR értékeim a következők lettek, szerintetek milyen?? Enyhe IR-t mondott az endos doki, fél szem Meforalt kell szednem naponta, illetve 160 ch napi szénhidrát. Amúgy 164 cm 50 kg vagyok, tehát fogyni nem nagyon kéne már, heti kétszer szoktam erősítő gyakorlatokat végezni.
VC 0' 5,2 mmol/l
VC 40' 6,1 mmol/l
VC 120' 4,3 mmol/l
INZ 0' 15,61 uU/ml
INZ 40' 32,7 uU/ml
INZ 120' 25,95 uU/ml
Meforal-t szedek.Azt mondják egy életen át elkísér
ez minket,és örüljünk,ha nem alakul ki a diabétesz,mert arra már inzulin kell.
Ja,és a gyógyszer mellett fegyelmezett diéta szükséges,és nagyon ajánlott a rendszeres mozgás,ezek sokat javítanak a képleten.
Szia!
Ha jól emlékszem a tarheléses inzulinnak 16 alatt kell lennie,akkor jó,az éhgyomrinak pedig 10 alatt.
A 37 nem annyira magas,nekem 66 volt,de tudok olyat is,akinek 200 fölött.
A doki fogja megmondani a tutit.
Sziasztok!Segitséget kérnék. Most volt hormonszint mérésem és nézték a terheléses cukor és inzulin szintet.
Egyenlőre emilen küldtem a leletet az endokrinologusomnak, Azt irta menjek be mert nem jó az inzulin és meg kell beszélni a diétázást és a további kezelést.
A terheléses cukrom 4,7 lett az inzulin pedig 37.
Tudtoknekem segitni hogy ez mennyire nem jó?
Elöre is köszönöm!
Gondolom ez attól is függ,hogy milyen az eredmény.
De hogy tudja megállapítani,hogy minden rendben,ha nincs meg minden eredmény?
A terheléses inzulin nélkül ez nem teljes.Ha a cukrod emelkedett volt,az inzulin is lehetett az.
Nálam is így volt.Na mindegy,de szerintem ez az orvos nem elég alapos.
Köszönöm a válaszod!
Hát terheléses inzulin mérésem nem volt.
Közben az orvoshoz is visszamentem. Azt mondta, hogy minden rendben 1 év múlva menjek hozzá vissza. Hát remélem tényleg minden rendben.
Azt is mondta, hogy az inzulinszintet figyelni kell. De csak évente? (nem tudom)
Az inzulin szerintem jó,de a cukor terheléses érték azt hiszem már magas.6,6-ig a legjobb,de nekem 7,6-ra már azt mondta az orvos,hogy a határ fölött van.Bár nekem az inzulin is magas volt mellette,méghozzá mindkettő.
A terheléses inzulint nem írtad le,mennyi volt!
Szia,bocs,egy kicsit megkéstem a válasszal.
Terhesen én nem szedtem gyógyszert,a szoptatás után volt egy kivizsgálásom,akkor kezdtem el szedni,és szedem azóta is.Egyébként én is Tűű dokihoz járok,csak én a magánrendelésre.
Szerintem is nagyon jó orvos,bízz benne,és szedd a gyógyszert.Megelőzheted vele a végleges cukorbetegséget.
Azt szeretném kérdezni, hogy a 2 mIU/L éhgyomori inzulin szint az az jó vagy rossz eredmény? A referencia tartomány 2-29 közötti. A glükoz érték ugyanekkor éhgyomorra 5 mmol/L volt. 3 hónapja volt terheléses cukormérésem, ott terhelés előtt 4,9, 2 óra múlva a glükóz 7,5 volt.
A válaszokat előre is köszönöm!
Akkor biztos inzulinrezisztenciád van,amit szintén a cukorbetegségre adott gyógyszerrel lehet karbantartani.-Én is olyat szedek.Csak nekem már az éhgyomri inzulin is magas volt,és kijött előtte a terhességi cukor is.Persze még én sem vagyok cukorbeteg,de ezzel a gyógyszerrel és szénhidrát diétával meg lehet előzni.Hálás lettem volna,ha valaki nálam is felfedezi időben a dolgot,mert akkor nem cipeltem volna évek óta 25-30 kg túlsúlyt,nem kellett volna inzulint nyomni terhesen.Manapság ez szinte népbetegség a nők körében,és sokszor csak a babvállalásnál derül ki.
Hová jársz orvoshoz?A pcos.hu-t ismered?
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki terheléses cukor vizsgálaton? Nagyon szörnyű? Kedden megyek és eléggé parázok!
- Ha a terheléses cukor eredményem és minden inzulinos eredményem rendben van akkor is írhat fel a doki Metformint?
- Segítene valaki a terheléses cukor és inzulin vizsgálatom eredményének értékelésében?
- Hogy lehet az, hogy egy bizonyos dolog miatt vettek tőlem vért, ráadásul terhelésest, szóval 2szer szúrtak, és a 2. értékei nincsenek rajta?
- Inzulinrezisztenciánál ha megvolt a terheléses inzulin szint mérés, mi az a tól-ig határ amire még nem adnak merckformint?
- Hogyan zajlik a terheléses vércukor és inzulin vizsgálat? Mikorra van meg az eredménye?