Inzulinrezisztenciánál ha megvolt a terheléses inzulin szint mérés, mi az a tól-ig határ amire még nem adnak merckformint? (tudásbázis)
Sziasztok!
Mi a különbség a Merckformin XR és a sima Merckformin között???
Baj ha váltogatom?
Köszi!
Szia Nicole6!
Amennyiben az adott inzulin nem használ azonnal jelezzétek a kezelőorvosnak.
Lehetőség van a váltásra, nekem is időről időre váltanak a készítményeken, mert van amire jobban reagálok. (hosszabb ideig szedett gyógyszerekhez hozzászokik a szervezet) Pl nekem 2 évig napi 2 alékalommal Merckformin 1000mg-t kellett szednem, remekül rendbetette a cukorszintemet és az alakomat és a hajhullásomat, viszont idővel, át kellett állnom más készítményre. Meg is maradt 6 doboz, amivel nem tudok mit kezdeni. :-/
Sziasztok!
Ha valaki képben van a vérvizsgálatokat illetően, kérem segítsen.
Ma kaptam meg a vizsgálati eredményemet, de nem igazán értem, hogy mi jó és mi nem. A ref értékeknél sztem minden ok, de ahová nincs írva semmi, ott már gondban vagyok :)
Glucose 3, 9 mmol/L 3, 8 - 6, 0 Valid
60 perces glucose 4, 3 mmol/L
120 perces glucose 4, 3 mmol/L
Inzulin 4, 7 mIU/L 3, 0 - 25, 0
Inzulin terhelés
Inzulin 60 perc 53, 6 mIU/L
Inzulin 120 perc 22, 2 mIU/L
TSH 1, 964 mIU/L 0, 400 - 4, 500
Jók az eredmények?????
Talaltam egy jo cikket:
Inzulinrezisztencia. Akkor áll fenn, ha az éhgyomri inzulinszint nagyobb, mint 10 mIU/ml. De van számos egyéb tesztje is a rezisztenciának. Néhányan az éhgyomri vércukor és éhgyomri inzulinszint hányadosát nézik (HOMA-mutató). Egy másik módszer a terheléses vizsgálat, melynek során nemcsak a vércukor-, hanem az inzulinszintet is nézik. Ha a 120 perces inzulinszint legalább 5-szöröse az éhgyomrinak, úgy biztos az inzulinrezisztencia. A leggyakoribb teszt az éhgyomri szint levétele. A hasra-derékra történő hízás az inzulinrezisztencia rizikófaktorjának tekintendő.
Sziasztok,
kicsit most megnyugodta, hogy ha ti 36-os terhelt inzulinra kapjátok a tabit akkor az én 58-as értékemre tuti teljesen jogos.
szeretném megkérdezni, lehetséges-e, hogy nem hat az inzulin egy 60 éves férfinek. Fél éve adja be az inzulint, előtte gyógyszert szedett és elvileg nem viszi le a cukrát....
mi következik ezután?,??? van más hasonló gyógyszer vagy ez súlyos probléma?????
Nem kell megijedni a Merckformintól. Nemcsak a cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszer, hanem a PCOS kezelésére is kiválósan alkalmas.
Ha babát szeretnél, és azt állapította meg az orvos, hogy PCOS gyanús vagy, akkor ne kérdőjelezd meg a döntését, hanem kövesd az utasításait.
Mindenkinek másképpen reagál a szervezete, lehet, hogy csak kis eltérést mutatnak az eredményeid, de Neked ez is elég ahhoz, hogy ne ess teherbe. Ezen próbál segíteni az orvos!
Ok, most láttam a másik fórumon, hogy babát szeretnél azért kaptad. Én is erre kaptam anno, és most 29 hetes kismama vagyok :)
Gondolom már utána olvastál a neten és megkaptad a választ miért is kaptál merckformint.
Endokrinológiára járok és kb. 1 évvel ezelőtt volt össz. 1 terheléses inzulin szint mérésem, ahol mindössze egy kicsikével volt magasabb az értékem a megengedettnél(29-ig jó és nekem 36. 6)és erre már cukorbetegeknek járó gyógyszert kaptam a dokimtól. Normális ez??????
Már feltetted ue.kérdést. Keress egy orvos válaszol oldalt a neten és ott orvosok tudnak tanácsot adni neked. Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek hol lehet inzulinrezisztencia vizsgálatot csináltatni, magánúton?(Orvosi konzultáció nélkül.)
- Létezik ilyen inzulinrezisztens étrend?
- Volt már valaki terheléses cukor vizsgálaton? Nagyon szörnyű? Kedden megyek és eléggé parázok!
- Terhesség alatt Merckformin szedése?Tapasztalatok, vélemények?
- Ha a terheléses cukor eredményem és minden inzulinos eredményem rendben van akkor is írhat fel a doki Metformint?
- Segítene valaki a terheléses cukor és inzulin vizsgálatom eredményének értékelésében?