Verbális agresszió gyerekek esetében (beszélgetés)
Érdekes dolgokat írtál, de én kb. hol írtam ilyeneket, hogy nem várható el, hogy kivigyék a szemetet, vagy rendet tartsanak?
A gyerek nem zsarolja, és nem veri a szüleit, normális esetben. Vannak szélsőséges esetek, valószínű megkapják érte a büntetésüket, és vannak szélsőséges szülők is, akiknek szintén meg kell kapni a büntetésüket.
Nem tudom, mi ez a háborgás...
Sztem,ha a gyereknek vannak jogai a szüleivel szemben,sztem én is joggal várom el,hogy elpakoljanak maguk után,hogy kivigyék a szemetet,hogy maguk körül rendet tartsanak,hogy tanuljanak.
Ja nem..mert szted jogaik csak a gyerekeknek vannak..egy szülő nem ütheti meg a gyerekét,de azzal semmi gond,hogy a gyerek zsarolja,esetleg veri az anyját..egy szülő nem hülyézheti le,mert sérti a gyerek jogait...azért hello...
Véleményem szerint egy anyuka se rabszolga,hogy a gyerek segge ki legyen nyalva,mert a jog..egy anya se idegbeteg vagy labilis,csak elfogy a türelem...
Nyilván én is elteszem,leoltom,leveszem a fütést stb..de bizony hazaérnek ezzel kezdem,hogy elmagyarázom mit hibaztak,mert igenis meg kell tanulniuk élni egy családban,alkalmazkodni kell..én sem leszek örökké itthon,jogaik miatt nem tehetnek rám minden itthoni terhet..
Leírtad bemásoltad a "Gyermek jogait"
Hivatalosan viszont nincsen olyan, hogy "Szülő jogai" a (gyermekkel szemben)
Ki így, ki úgy.
A gyermekeknek ma már ezerszer több joga van, mint régen nekünk volt.
Ma pedig a szülőnek nincsen joga semmihez, mert ha felemelem nyilvánosan a hangom, ha csúnyán beszélek, megbotránkoznak az emberek és jelentgetik egymást, utána néznek.
Viszont ha a gyerek felgyújt egy szobát, akkor az rendjén van.
Csak ezért írtam amit és közel sem vitának, vagy kötekedésnek.
A véleményem továbbra is, hogy ilyen esetben semmi közünk ahhoz a családhoz, esetleg a Hoxán véleményt formálhatunk.
... de igen, értettem. A szülő jogos elvárásai a gyermek irányába... erre lettél volna kiváncsi.
Ez már nevelés kérdése, talán.... vagy nem.
Rendben. Nem értetted.
Szép napot!
Nem vagyok a rabszolgája senkinek, és nem egy életképtelen herét szeretnék nevelni a gyerekemből, hogy mindent megcsinaljak helyette.
Amúgy általában én is megteszem más helyett, de a kapacitásom és a türelmem nem végtelen.
"....a gyermekkel szemben???"
Bocsánat, de a kérdést se értem. Miért is menne a szülő a gyermekkel szemben? Miért is kellene bármi jog a gyermekkel szemben?
A gyermek jogait írtam le, hogy a fórumindító el tudja dönteni, hogy merre tovább. Semmit nem írtam hozzá.
Jobban belegondolva!
Ha picikét utánajársz és mondjuk neked van igazad.
Most csak csúnyán beszél vele. De gondolj bele, ha esetleg az anyuka feltételezi, hogy a nagyobbik gyerek szólt valakinek.
Akkor meglehet eléred, hogy ne csak csúnya mondatok hangozzanak el. Tehát lesarkítva megveretsz egy gyereket.
(mondom, ha úgy is lenne)
Ettől jobban éreznéd magad?
Én nem avatkoznék bele más életébe tettel, attól természetesen érthető a felháborodás, véleményem nekem is van, de semmi több.
Ez mind szép, csak nem igaz.
Ismerem én is, a jogot:-)
De akkor kérnélek, hogy másold be azt a paragrafust is, hogy a szülőnek mihez van joga a gyermekkel szemben.
(rövidebb lesz)...:-)))
A fórumindító véleményt kért és nem jogot szerintem, mert jogilag semmit nem tehet.
Én ezt szeretném elkerülni :) Mindent megfogok tenni az érdekében hogy ne legyek idegileg labilis. :)
De azért köszi a figyelmeztetést. /3 gyerek kizárt/
A fórumindító jobban fog attól aludni,hogy beletrollkodik más család életébe?
Neki hogy esne ha egy elejtett szo után nyakára járna a védőnő?
Látta,hogy bántalmazta anyuka a gyereket,vagy csak a trágár beszédet hallotta?
Nincs alapja jelenteni...egy qva anyádért és egy nem megvett csoki miatt nem fognak kimenni.
Nekem személyes tapasztalatom van,saját gyermekem védelme érdekében volt képem bemenni az illetékesekhez és szó szerint elhajtottak,arra hivatkoztak,hogy nem ismerem a hátteret...pedig nálam jobban senki...épp ezért mentem..
Ugyhogy 2020 január 1-től várom 2 hetente a 15000ft-os büntetést..
Jó, mondjuk a hivatalok néha rendkívüli inkompetenciáról tesznek tanúbizonyságot.
Pl. volt mostanában, amikor a gyerekeket hirtelen elvették a nevelőszülőtől, aki szerette volna örökbe fogadni, és odaadtták másnak.
Az olaszos családok hangosak... hangosan veszekednek, kiadálnak, és hangosan örülnek, erőteljesen fejezik ki az érzéseiket... a szeretetüket is! = mondhatjuk harmónikusnak
Én a fórumindítónál más véltem értelmezni, de lehet, hogy valóban így van. Én azért, ha napi szinten látnám az ablak alatt, kicsit utánajárnék. Épp csak egy cseppet. Mondjuk várnám a buszt, és beszédbe elegyednék vele az időjárásról... az óvódáról... meg ilyesmi. Hogy megnyugodjak. :)