Vele miért nem álmodok? (beszélgetés)
nekem lassan 3 éve, hogy 1 balesetben meghalt a FIAM, annyira szeretnék vele álmodni, eddig kétszer álmodtam azóta vele.
az viszont nagyon szomorú álom volt, de azért reménykedem, háta egyszer .....
Ebben teljesen egyetértek veled:)
Csak olyan határozottan tetted fel a kérdést, azért válaszoltam azt.
Kedves Kriszti1212!
Ha álmodunk valamiről, arról sem tudjuk, hogy miért álmodjuk.
(Aki azt mondja, hogy tudja, az nem mond igazat.)
Akkor miért tudnánk azt, hogy valamiről miért nem álmodunk?
Az álom és annak "miértje és hogyanja" teljesen homályban van az ember számára. Gyakorlatilag semmit nem tudunk róla.
Találgatások, ötletek, vélemények, jóslások garmadája van ebben a témában, mert nem merjük bevallani, hogy fogalmunk sincs az egészről.
valószínűleg azért mert látja hogy minden rendben
feleslegesen nem szoktak zavargatni,csak tényleg akkor ha üzenni szeretnének,igazuk van a falusi bölcseknek,én is ezt tapasztaltam
Multkor olvastam egy cikket, de sajnos nem emlékszem csak nagyjából, hogy az ember átlagban egy éjjel 25-30 (?) történetet álmodik, reggel viszont csak max. 2-3-ra emlékszik.
Nálam is ugyanez a jelenség áll fent, amit leírtál, persze én is szinte óránként gondolok az elvesztett hozzátartozómra, és talán 2-szer álmodtam vele az elmúlt 1.5 évben, mióta elment, legalábbis én 2-re emlékszem.
Ezzel nem teljesen értek egyet. Nekem is, miután meghalt Apum, voltak vele álmaim, de mostanában már nincsenek.
Én azzal magyarázom, hogy békére lelt. :)
Az álmot sokféleképpen nézhetjük, mint a tudatalattink moziját, de akár egy másik dimenziót is. Ennek tudatában teljesen különböző értelme van az álmoknak. ;)
Szia,
A mamám 2007-ben halt meg :( azóta kétszer álmodtam vele, mindig nagyon-nagyon fontos döntési helyzetek előtt. De mindig a szívemben van, és valamilyen formában velem, érzem :)
Sziasztok!
Már sokat gondolkoztam ezen, talán másoknak is vannak ilyen tapasztalatai és magyarázat rá.
Ma 4 éve, hogy meghalt a nagymamám. Nagyon sokat gondolok rá. Eszembe jut, hogy már nem lehetett ott a középiskolás ballagásomon, nem tudhatta meg,hogy leérettségiztem, főiskolára mentem és még egy dédunokája is született. Nagyon hiányzik. Egyet viszont nem értek. Sokat szoktam álmodni mindenféle dolgokról, rendszeresen látom a család egy-egy tagját valamilyen formában. Mégis a mamáról eddig az elmúlt négy évben kettőször álmodtam. Ez miért van?
További ajánlott fórumok:
- Nagypapám meghalt január 19-én és azóta folyton vele álmodok...vajon üzenni akar?Mikor tudom "elengedni"? Nagyon szerettem:(:(
- Mindig álmodok, de miért?
- Miért álmodok ennyi év után is még mindig vele?
- Már több éjjel vele álmodok, és fáradtan kelek!
- Miért álmodok egyre borzasztóbbakat?
- Miért álmodok még mindig vele? Mit jelent ez?