Főoldal » Receptek » Pizzák receptjei » Vékony, ropogós pizza recept

Vékony, ropogós pizza recept

Elkészítési idő 55 perc

A Vékony, ropogós pizza hozzávalói:
Tészta:
2 ek. olaj
25 dkg liszt
Csipet só, cukor
Oregano
½ élesztő
Oregano

Szósz
Tejfölös alaphoz
1 doboz tejföl
1 ek. juhtúró
2-3 gerezd fokhagyma

Paradicsomos alaphoz
1 sür. Par. Konzerv
Bazsalikom
Só, pici víz, olaj

Feltét: sonka, szalámi, sajt, gomba, kukoriva vagy bármi ami maradt a hűtőben


A Vékony, ropogós pizza elkészítési módja:
1,5 dl meleg vízbe morzsoljuk az élesztőt, 1 csipet cukorral 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt tálba tesszük a lisztet, olajat, csipet sót, cukrot, oreganot. Ha felfutott az élesztő lassan a keverékhez adagoljuk, mindig összegyúrva, nehogy túl maszatos legyen. Egy jól gyúrható, nem ragacsos tésztát kell kapni. 30-60 percig lefedve meleg helyen kelesztjük. Utána olajjal megkent tepsibe simítjuk, nyújtogatjuk. A szósz összetevőit összekeverjük, rákenjük a tésztára. A juhtúrós alapra legfinomabb a karikázott lilahagyma, sonka, reszelt sajt feltét. A paradicsomos alapra dinsztelt gomba, szalámi, kukorica, sajt a kedvenc Kb. 15 percig kell sütni közepes lángon, ha a széle barnul picit akkor jó. Nem szabad kiszárítani.

10 perc összeállítás + 30 perc kelesztés + 15 perc sütés


Kategória: Pizzák receptjei


A vékony, ropogós pizza elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook