Vékony, ropogós pizza recept
55 perc
A Vékony, ropogós pizza hozzávalói:
Tészta:
2 ek. olaj
25 dkg liszt
Csipet só, cukor
Oregano
½ élesztő
Oregano
Szósz
Tejfölös alaphoz
1 doboz tejföl
1 ek. juhtúró
2-3 gerezd fokhagyma
Paradicsomos alaphoz
1 sür. Par. Konzerv
Bazsalikom
Só, pici víz, olaj
Feltét: sonka, szalámi, sajt, gomba, kukoriva vagy bármi ami maradt a hűtőben
A Vékony, ropogós pizza elkészítési módja:
1,5 dl meleg vízbe morzsoljuk az élesztőt, 1 csipet cukorral 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt tálba tesszük a lisztet, olajat, csipet sót, cukrot, oreganot. Ha felfutott az élesztő lassan a keverékhez adagoljuk, mindig összegyúrva, nehogy túl maszatos legyen. Egy jól gyúrható, nem ragacsos tésztát kell kapni. 30-60 percig lefedve meleg helyen kelesztjük. Utána olajjal megkent tepsibe simítjuk, nyújtogatjuk. A szósz összetevőit összekeverjük, rákenjük a tésztára. A juhtúrós alapra legfinomabb a karikázott lilahagyma, sonka, reszelt sajt feltét. A paradicsomos alapra dinsztelt gomba, szalámi, kukorica, sajt a kedvenc Kb. 15 percig kell sütni közepes lángon, ha a széle barnul picit akkor jó. Nem szabad kiszárítani.
10 perc összeállítás + 30 perc kelesztés + 15 perc sütés
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: megryan, 2008. szept. 30. 21:06
A vékony, ropogós pizza elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.